Sunt aproximativ două săptămâni de când Ucraina rezistă cu stoicism în fața inamicilor ruși. Două săptămâni de teroare, îngrijorare și fugă a ucrainenilor din țara lor.
De la o zi la alta, granițele de nord ale României sunt tot mai pline de cetățeni ucraineni, care cer ajutor de la vecini, pentru a se salva. Și județul Teleorman s-a alăturat celorlalte zone din țară, care și-a arătat disponibilitatea de a adăposti refugiați. Potrivit autorităților județene, astăzi, la centrul din clădirea Inspectoratului Școlar erau cazate 25 de persoane, marea lor majoritate femei și copii. Pe lângă un loc unde să doarmă, instituțiile din Teleorman asigură hrană și tot ceea ce este necesar pentru ca oamenii să stea liniștiți. Mai mult, pentru o mai bună colaborare, prefectul Haralambie Epure a solicitat IȘJ-ului o listă cu profesorii de limbă rusă, care s-ar putea ocupa de comunicarea cu refugiații.
60 de locuri la Alexandria
Centrul Rezidențial pentru Persoanele fără Adăpost Alexandria, locație administrată de Primăria municipiului reședință dispune de 20 de camere, cu 60 de locuri. Au fost deja cazate aici, 7 femei și 6 minori, care au ajuns azi-noapte în jurul orei 3.00, aduse de o doamnă din municipiul Roșiorii de Vede, care colaborează cu fundația Metropolis, a lui Codin Maticiuc. Potrivit prefectului Epure, au fost centralizate, pe întreg teritoriul județului Teleorman, toate spațiile care ar putea fi puse la dispoziția refugiaților, fie că ele aparțin autorităților locale, fie operatorilor economici din domeniul alimentație publică (aproximativ 500 de locuri pun la dispoziția ucrainenilor, oamenii de afaceri care dețin hoteluri sau pensiuni). Ar fi locuri și la Tabăra Dunărica de Zimnicea (100 de locuri), dar și la Turnu Măgurele, căminele a două licee (120 locuri).
Comentarii despre acest post