Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul negru, pe șoselele din Teleorman producându-se șase accidente de circulație. Din nefericire, șapte persoane și-au pierdut viața.
Traficul aglomerat de pe drumul european 70, dar și neatenția șoferilor sau nerespectarea regulilor de circulație au fost cauzele care au stat la baza producerii accidentelor de circulație. Șapte persoane și-au pierdut viața în evenimente rutiere, vârsta lor fiind cuprinsă între 20 și 50 de ani.
O mare problemă, cu care se confruntă cei care ar trebui să intervină pentru salvarea victimelor, este reprezentată de lipsa ambulanțelor. Conform declarației managerului Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, Mirela Ciobanu: ”în momentul de față, la nivelul instituției există doar o ambulanță tip C funcțională, cu medic. Din păcate, ventilatorul, extrem de util în astfel de situații, este stricat, fiind trimis la firma care îi asigură service-ul. La nivelul instituției mai sunt alte două ambulanțe tip C, însă, acestea au o vechime de peste 15 ani, având o starea ridicată de uzură, care se află în service, pentru reparații”.
Pentru cetățenii acestui județ ar mai fi necesară alocarea a cel puțin încă o astfel de autospeciala. Făcând un exercițiu de imaginație, cum ar fi putut primi îngrijiri medicale celelalte cinci victime rezultate din accidentele de circulație, dacă ele s-ar fi produs în același timp. Cum aleg cei care ar trebui să ne salveze viața la cine să intervină și la cine nu? Este greu de înțeles cum s-au descurcat până acum, în aceste condiții, dacă ar fi să adăugăm și faptul că, poate în același timp când se întâmplă un grav accident rutier, o persoană cu afecțiuni medicale cronice intră în stop cardiorespirator și are nevoie de doctor. Nu a luat nimeni în calcul faptul că și așa sistemul de sănătate are deficiențe, iar minimul de dotări și intervenția rapidă ajută la salvarea de vieți.
Comentarii despre acest post