Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin a convocat, ieri, o ședință cu toți directorii de unități școlare din oraș, pentru a analiza posibilitățile existente în fiecare instituție de învățământ în ceea ce privește infrastructura și dotările acestora.
La întâlnire a participat și Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din România, iar scenariile luate în calcul au fost cel verde și cel galben, adică cu prezența fizică a copiilor la școală sau jumătate în săli și jumătate de acasă, online. Victor Drăgușin a dat asigurări că, în acest moment sunt asigurate, fără excepție, apă caldă la toate toaletele, dozatoare de săpun, uscătoare de mâini, prosoape de hârtie, dispensere pentru dezinfectanți la toate intrătile și ieșirile din școli și clase, dar și termometre digitale non-contact. De asemenea, toate grădinițele din municipiu au deja termoscanere, iar la școlile gimnaziale și licee vor fi montate, la începutul săptămânii viitoare, camere cu termoviziune, care vor indentifica persoanele cu temperatură corporală mare. ”Nu în ultimul rând, au fost alocate unităților de învățământ și vor mai fi alocate, în funcție de solicitări, fondurile necesare pentru achiziționarea și montarea pereților despărțitori din Plexiglas, în sălile de clasă în care nu poate fi asigurată distanța minimă de un metru între elevi. De asemenea, a fost demarată procedura de achiziție a 1.054 de tablete pentru elevii care dispun de aparatura necesară participării la lecțiile online, conform evaluării conducerii fiecărei unități de învățământ”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Primăria Alexandria.
Un alt aspect luat în calcul și pentru care, săptămâna trecută s-a demarat procedura de achiziție, vizează achiziționarea de măști de protecție, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.
Sunt școli unde nu se poate păstra distanțarea fizică
Pentru că, există instituții de învățământ, care au clase cu peste 25-30 de elevi, s-a decis să se meargă cu pregătirile pe scenariul galben, și anume jumătate la școală, jumătate online. ”Cu toate măsurile luate, din cauza efectivelor foarte mari de elevi în clase, la unitățile de învățământ gimnazial și liceal, precum și la cele de învățământ preșcolar, și mai ales a lipsei unei legislații care să permită plata dascălilor pentru ore suplimentare și angajarea personalului necesar pentru îngrijire și curățenie, în cazul împărțirii claselor în două grupe, în unele unități de învățământ, se va lua decizia începerii anului școlar pe așa zisul scenariu 2, respectiv jumătate din efectiv la școală, jumătate online, cu rocada acestor grupe cel mai probabil la două săptămâni. În cazul grădinițelor cu program prelungit, în urma discuțiilor purtate, a reieșit că cea mai mare problemă este asigurarea distanțării fizice în dormitoare, în condițiile în care sunt grupe în care numărul copiilor ajunge și la 38”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Decizia finală cu privire la începutul de an școlar va fi luată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, al cărui președinte este prefectul, pe baza situației epidemiologice transmise de DSP.
Comentarii despre acest post