Ultimul, dar nu cel din urmă parlamentar de Teleorman, care a intrat în politică din poziția de prosper om de afaceri este Eugen Pîrvulescu. Partidul Național Liberal, Organizația Județeană l-a pus pe un post eligibil de senator pe listele alegerilor din anul 2016, când a și câștigat.
Cum a obținut senatorul postul?
Chiar Pîrvulescu declara public, în urmă cu aproximativ patru ani că, din poziția de afacerist și, bineînțeles, având profit din multele contracte cu statul, la nivel de județ, a intrat în politică pentru că, pe parcursul derulării acestora a identificat hibe majore în instituțiile publice.
Dacă ar fi să adăugăm faptul că nu cu mult timp în urmă, Direcția Generală Anticorupție a dat publicității o informație importantă, și anume aceea că Eugen Pîrvulescu este anchetat într-un dosar de dare de mită unui primar din județ pentru a câștiga un contract cu o valoare „frumușică”, atunci am putea înțelege mai bine dorința acestuia de a deveni persoană publică, cu funcție la stat. Și ăsta nu ar fi primul contact pe care l-a avut senatorul cu procurorii anticorupție.
Pîrvulescu a mai primit vizita acestora la domiciului său din Alexandria, în dosarul privind trucarea licitațiilor pentru achiziționarea unor bunuri la Spitalul de Pneumofiziologie din Roșiorii de Vede.
Intră în politică în anul 2012, ca președinte al Partidului Forța Civică (încă de la început a plecat de pe prima poziție într-o organizație, așa cum era obișnuit, probabil, de la propriile firme). S-a mutat mai apoi la PNL. Încă de la intrarea în noul partid a creat disensiuni în rândul membrilor marcanți ai organizației județene, vrând cu orice chip să-l conducă. A ”eliminat” pe rând oamenii remarcabili ai acestei organizații și și-a atras de partea sa ”vânătorii de funcții”.
Ce îl recomandă?
Abilitățile de a face bani! A eșuat ca și politician în fruntea Partidului Forța Civică, dar a prins ”gustul politicii”și s-a ”transferat”, la PNL, pe vremea când la conducerea acestui partid era Marin Almăjanu. Ba, chiar, o perioadă a ocupat funcția de vicepreședinte în Biroul Județean Permanent. ”Norocul i-a surâns”, poate, atunci când Almăjanu a avut probleme serioase de sănătate, iar din cauza acestora, a fost nevoit să renunțe la partid. A avut aspirații mari încă de la început, iar declarațiile sale s-au bazat întotdeauna pe latura emoțională. S-a vrut președinte la Consiliul Județean și chiar dacă nu a avut un program prea bine stabilit, a pierdut zdrobitor în fața lui Adrian Gâdea. Apoi, a renunțat la funcția de consilier județean și s-a duc direct în Parlament. Totuși, nu a renunțat total la această idee, declarând că va candida din nou la alegerile care stau să bată la ușă, dorindu-și cu ardoare fotoliul de președinte al Conisliului Județean Teleorman.
Ce face mai exact în Senat?
Eugen Pîrvulescu face parte dintr-o singură comisie permanentă, și anume, cea pentru muncă, familie şi protecţie socială. Ce am mai constatat, în momentul în care am analizat activitatea sa în Senatul României a fost că lui Eugen Pîrvulescu îi place să se audă vorbind în fața mulțimii, acesta având 76 de luări de cuvânt în plen.
Discuții despre acest post