Zilele acestea revine în atenția opiniei publice un subiect sensibil pentru cetățenii județului Teleorman: reabilitarea sediul Policlinicii din Alexandria.
Senatorul liberal, Eugen Pîrvulescu anunța cu surle și trâmbițe, în urmă cu câteva zile faptul că a găsit ”înțelegere” la șeful executivului din care face parte, Florin Cîțu, și aduce câteva zeci de milioane de lei pentru a investi în imobilul unde funcționează policlinica din municipiul reședință de județ. Nespecificând toate datele problemei (pentru că parlamentarul nu precizează detalii legate de faptul că mare parte din birourile respectivei clădiri au fost cumpărate de medici, astfel că în momentul de față, cabinetele sunt ale lor și nu poți interveni pe proprietatea unui privat nici dacă vrei, fără acordul lui, pentru că legea nu-ți permite), Eugen Pîrvulescu își arogă merite, care, cel mai probabil nu vor avea niciun rezultat pozitiv. Mai mult decât atât, în conferința de presă, organizată astăzi, de președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea a declarat că nu a solicitat sume de bani de la Guvern pentru investiția respectivă, și nu pentru că nu ar exista ”preocupare”, ci pentru că medicii care își desfășoară activitatea acolo nu vor sub nicio formă să contribuie cu cota parte în vederea reabilitării clădirii. Nici de fonduri nu se plânge Gâdea, precizând că inclusiv bani s-au găsit pentru acel spațiu, dar toate discuțiile purtate cu doctorii au fost sortite eșecului. Pe de altă parte, nu putem trece cu vedere faptul că, cei care au de suferit de pe urma acestui ”schimb de replici” dintre aleși, sunt bolnavii, pentru că sunt nevoiți să îndure condiții inumane atunci când merg la un control de specialitate în Policlinică.
Ar exista, totuși, și o modalitate legală de rezolvare a acestei probleme. Adrian Gâdea recunoaște că în contractele de vânzare – cumpărare se prevăd clauze privind întreținerea și repararea spațiilor comune din incinta clădirii, însă, nimeni nu a făcut demersuri pentru a-i ”obliga” legal, dacă vreți, pe cei cu cabinete să achite sumele necesare pentru buna funcționare a unei instituții sanitare, unde zilnic ajung pacienți din tot județul. Întrebat de ce nu apelează la instanța de judecată, așa cum de altfel au făcut și medicii, în încercarea de a determina Consiliul Județean să modernizeze clădirea fără cota lor parte, solicitare pe care, evident, judecătorii au respins-o chiar și în recurs, președintele a declarat:
”Nu ne apucăm să dăm în judecată, așa de dragul de a da în judecată. Eu sper să înțeleagă … și în perioada următoare să își dea acordul pentru a contribui cu cota parte aferentă spațiilor pe care le dețin în acest imobil”.
Pentru a concluziona: singurii care au de suferit sunt tot cetățenii, oamenii care au parte de o imagine dezolantă, ori de câte ori sunt nevoiți să meargă la un medic care are cabinetul în incinta Policlinicii. Nici nu mai contează cine își arogă meritele acestei investiții, problema e că își pasează vina de la unii la alții și nu se întâmplă nimic.
Discuții despre acest post