În acest context, în data de 2 aprilie echipa de ambasadori juniori ai unității de învățământ a organizat o activitate cu titlu: „Europa unită, vocea cetățeanului: Cum influențează Parlamentul European deciziile ce ne afectează viața?”.
Practic, s-au purtat discuții referitoare la rolul pe care îl au instituțiile Uniunii Europene în viața cetățenilor și în același timp, s-a urmărit aprofundarea informațiilor elevilor cu privire la Parlamentul European, în special.
”Pe parcursul activității, elevii au descoperit cum funcționează Parlamentul European, ce rol joacă acesta în procesul legislativ european și cum influențează deciziile luate la nivelul Uniunii Europene. Ei au învățat că fiecare cetățean european are o voce în această instituție, iar alegerile parlamentare europene din fiecare stat membru sunt esențiale pentru a direcționa politicile ce influențează toate domeniile, de la educație și sănătate, până la protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituția de învățământ.
Unul dintre subiecte abordate a vizat dezinformarea, o problemă tot mai acută în era digitală, de actualitate și interes deosebit. În acest sens, liceenii au învățat cum instituțiile europene, în special Parlamentul European, lucrează pentru a combate răspândirea de informații false și cum inițiativele educaționale și reglementările stricte pot ajuta la protejarea cetățenilor de manipulările online.
„Este important ca noi, tinerii, să înțelegem rolul Uniunii Europene și al Parlamentului European, pentru că aceste instituții ne influențează direct viața, chiar dacă nu întotdeauna suntem conștienți de acest lucru”, a declarat unul dintre elevi, subliniind impactul informațiilor dobândite în cadrul activității.
Prin acest gen de activități, elevii nu doar că sunt mai bine informați, dar sunt și motivați să participe la viața politică, să combată dezinformarea și să contribuie la construirea unei Europe mai unite și mai puternice.
Comentarii despre acest post