Ședința extraordinară a Consiliului Județean de ieri a încins iar spiritele dintre liderii celor două mari partide, aflate la conducerea Teleormanului. Pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte de hotărâre, zicem noi importante pentru teleormăneni, care au fost respinse, prin vot împotrivă dat de aleșii liberali.
Unul dintre acestea a vizat acordarea sumei de 650.000 lei, bani din fondul de rezervă al Consiliului Județean pentru asigurarea cheltuielilor necesare refacerii acoperișului Școlii Gimnaziale nr. 4 Turnu Măgurele, care a fost efectiv smuls de pe clădire, în urma vijeliei din urmă cu câteva săptămâni.
Proiectul nu a fost aprobat, iar ieri, Adrian Gâdea, președintele CJ și-a arătat nemulțumirea privind acest vot, printr-o postare pe o rețea de socializare: ”colegii consilieri PNL au sfidat încă o dată interesele teleormănenilor, lăsând în urma votului lor, într-un dispreț total, o școală fără acoperiș, la Turnu-Măgurele, ce trebuia reparată de urgență”.
De cealaltă parte, președintele PNL Teleorman susține că nu poți aloca fonduri din două părți, și că, pentru Teleorman ar fi mai bine ca suma necesară reabilitării acestei unități de învățământ, dar și banii pe care prefectul i-a cerut de la Guvern pentru mai multe investiții în municipiul de la Dunăre să vină de la București.
”În cursul zilei de ieri, prefectul județului Teleorman a întocmit un document, împreună cu ISU, cu cei care s-au ocupat de situații de urgență, care pleacă la Guvern, în care se solicită suma necesară pentru școală, o sală de sport, clubul copiilor din Turnu Măgurele, dar și pentru Liceul Teoretic ”Marin Preda”, piața, deci nu este doar acea școală în această situație. Avantajul județului este că se vor primi bani pentru toate aceste investiții de la Guvern, nu doar pentru una singură. Dacă nu vin banii aceștia, vom găsi formula la Consiliul Județean pentru alocarea fondurilor necesare reparării acoperișului respectiv, dar vom afla într-o săptămână dacă ne dă Guvernul. Greșeala PSD a fost că a introdus un proiect pe ordinea de zi a ședinței, deși se făcuse o solicitare în acest sens la Guvern. Noi am gândit această formulă, am vorbit și cu prefectul, să cerem bani de la Guvern încă de acum o săptămână, pentru că este o calamitate, este o problemă naturală, nu e nimeni vinovat. Eu l-am sunat în urmă cu o săptămână și pe primarul municipiului Turnu Măgurele și i-am spus că dea drumul la documente, să spună care este suma necesară. Nu poți solicita bani din două părți”, a explicat Eugen Pîrvulescu.
Rămâne de văzut cum se va rezolva până la urmă această problemă. Aleșii județeni trebui însă să înțeleagă că, în data de 5 septembrie, Școala nr. 4 din Turnu Măgurele trebuie să-și deschidă porțile pentru elevi.
Comentarii despre acest post