În cele trei luni de vară, iunie, iulie şi august, inspectorii ITM Teleorman au verificat modul în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși unui potențial risc datorat atmosferelor explozive în silozurile de cereale, fabricile de produse de brutărie și produse de panificație, nutrețuri pentru hrana animalelor, băuturi alcoolice, mobilă și stațiile de distribuție a carburanților auto.
Au fost verificate toate tipurile de înteprinderi (mici, mijlocii și mari, cu capital de stat, privat și mixt), care efectuează activități de recepționare, condiționare, păstrare și valorificare a produselor agricole, fabricare a nutrețurilor combinate, fabricare a produselor de brutărie, fabricare a băuturilor alcoolice, fabricare a mobilei și distribuția carburanților pentru autovehicule.
În urma controalelor au fost aplicate a 81 de măsuri de remediere a neconformităților constatate, 80 de avertismente și amenzi în valoare totală de 5.000 lei.
În această perioada inspectorii desfășoară acțiuni de control la angajatori, verificându-se dacă aceştia respectă măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.
Comentarii despre acest post