Au murit oameni la Revoluție pentru ca noi, urmașii, să ne putem exprima liber. Au suferit generații întregi, bunici, părinți, pentru ca astăzi să nu ne mai reprimăm gândurile, ba, chiar să fim atât de conștienți de cât de importantă este libertatea de exprimare și de cunoaștere, încât să tragem la răspundere responsabilii, care ne vor încă ”tăcuți”. Se spune că un popor informat este unul puternic, iar acest principiu ar trebui să fie baza după care să ne ghidăm acțiunile în viață.
Trăim vremuri grele! Nu mai e un secret pentru nimeni că nici autoritățile nu prea știu cum să gestioneze situația actuală. De economie nu mai vorbim! Dar, odată cu declararea stării de urgență, este adevărat că s-au restrâns drepturile și libertățile și e normal să fie așa, e normal să conștientizăm pericolul acestui COVID-19. Sunt, încă, persoane care nu cred că acest păcătos de virus există cu adevărat. Însă nu despre asta am vrut să vorbesc.
Vreau să mă exprim vizavi de necomunicarea instituțiilor statului. Nu este pentru prima dată când, noi, oamenii din presă, jurnaliștii, asociațiile mass-media atrag atenția autorităților că lipsa de comunicare corectă și clară produce mai multă panică. Oamenii văd, își pun întrebări, alții au imaginație bogată și vin cu tot felul de scenarii, cam așa e în viața reală, asta pe care puțini dintre voi, cei cu putere de decizie o vedeți. Dar, în schimb, aveți pretenții! Aveți pretenții de la cetățenii de rând să respecte reguli, aveți pretenții la noi să nu vă arătăm cu degetul atunci când greșiți, vouă doar vi se cuvine. Pentru ca o relație de colaborare să funcționeze trebuie să se bazeze pe respect și schimb de informații (noi vă semnalăm problemele oamenilor, iar voi vă asumați și rezolvați).
Despre responsabilitate s-ar putea spune foarte multe lucruri. Aș vrea să amintesc aici despre responsabilitatea funcției de conducere. În ultimii ani, mare parte dintre funcțiile publice, cheie, au fost ocupate de persoane nepregătite, că să nu folosesc un cuvânt jignitor, oameni care habar n-aveau ce caută pe posturile respective, dar le-au ocupat pentru că ”așa a venit de la partid”. Și, un exemplu în acest sens sunt mutările de pe la conducerea Direcției de Sănătate Publică, chiar și de pe la Ambulanță. Am văzut cu toții ce înseamnă lipsa de implicare, aroganța, ba, chiar, aș putea numi atitudinea celor două doamne care au fost ”ușuite” din birourile de director, lipsă de bun simț la adresa teleormănenilor. Și, asta doar pentru că nu doreau să comunice, nu doreau să transmită mesaje către populație, asta în condițiile în care sunt două dintre cele mai importante instituții implicate în lupta pentru răspândirea COVID-19. Dați dovadă de responsabilitate și dacă ați acceptat să ocupați ”fotolii de conducere” asumați-vă și lucrurile bune, dar și cele rele. Nicio funcție nu vine la pachet doar cu aspecte pozitive.
Fraților, am crezut că am scăpat de metehnele comuniste, când orice spuneai era taxat, iar dacă nu aduceai elogii partidului erai, la rândul tău, pus la zid. Reveniți-vă! Puneți oamenii competenți la treabă și comunicați cetățenilor pe care îi reprezentați, și lucrurile mai puțin plăcute, comunicați realitatea, pentru că se va termina și această perioadă grea și tot nouă o sa ne cereți încrederea.
Comentarii despre acest post