Situația devine din ce în ce mai grea în ceea ce-i privește pe oamenii din prima linie în lupta cu COVID-19. Din cauza cetățenilor care nu spun adevărul, asistenți, medici sau ambulanțieri riscă să nu mai poată profesa din cauza suspiciunilor de infectare.
Aseară, alte patru cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman au intrat în izolare la domiciliu. Aceștia au transportat, fără a fi echipaţi corespunzător un copil în vârstă de 3 luni, care suferise arsuri şi pe mama acestuia, din localitatea Teleormanul la Spitalul Judeţean Alexandria. Ulterior, după ce au fost evaluați la Camera de Primiri Urgențe a unității sanitare, unde, de altfel, au fost întrebați de nenumărate ori dacă au intrat în contact cu persoane infectate cu noul virus, cei doi au fost transferaţi cu un alt echipaj de ambulanțieri, de la Alexandria la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.
Iniţial, femeia în cauză a negat că este contact al vreunei persoane pozitivă COVID – 19, declarând ulterior, când a ajuns la București, că soţul său lucrează la o firmă de pază a Spitalului Municipal Bucureşti. După testarea rapidă, şi mama, şi copilul au fost confirmaţi pozitiv.
Personalul medical cel mai expus
În prezent, 17 cadre medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman sunt în izolare la domiciliu. Potrivit managerului, Mirela Ciobanu nu există nicio problemă privind asigurarea turelor, activitatea desfășurându-se normal, mai ales că în această perioadă nu se mai acordă concedii de odihnă, astfel că este prezent tot personalul. Din fericire, de la sfârşitul acestei săptămânii, 13 dintre ambulanțieri vor reveni în câmpul muncii.
Evident că, s-a deschis o anchetă epidemiologică și la spitalul din Alexandria, unde un medic pediatru și trei asistente au îngrijit bebelușul până să fie transferat la București. Din informațiile pe care noi le deținem, aceștia ar fi purtat echipamentele de protecție, chiar dacă mama copilului nu a recunoscut că este contactul unei persoane infectate cu coronavirus.
Discuții despre acest post