Cu toții ne dorim un zâmbet impecabil. Dacă a trebuit vreodată să susții un interviu important pentru jobul pe care ți l-ai dorit sau dacă ai ieșit la o întâlnire cu o persoană de care îți plăcea, cu siguranță ai înțeles cât de mult contează să poți zâmbi fără să fii jenat în vreun fel.
Tocmai prin prisma importanței unui zâmbet frumos, tot mai mulți oameni apelează la soluții care să le genereze o dantură de care să fie mândri. Igiena impecabilă este, desigur, piatra de temelie a acestor demersuri, însă dacă ai niște dinți care au trecut prin experiențe nefericite și nu pot arăta așa cum ți-ai dori, soluția fațetelor dentare vine să te ajute.
Destul de recent apărută pe piață, această variantă nu este deloc una de neglijat, pentru că poate să îți îmbunătățească radical aspectul fără prea mari eforturi și fără costuri astronomice. Poți să-ți asiguri un zâmbet perfect cu fațete dentare, dar acestea încă sunt privite cu reticență de mulți oameni, din cauza miturilor care există în jurul lor. Iată care sunt cinci dintre cele mai comune astfel de mituri și de ce nu sunt ele adevărate.
Fațetele dentare nu sunt rezistente
Ideea de element care acoperă dintele natural este percepută de mulți oameni ca o soluție șubredă și lipsită de rezistență pe termen lung. Totuși, în prezent, tehnologiile utilizate pentru aplicarea fațetelor presupun materiale foarte rezistente și proceduri prin care între dinte și fațetă se realizează o fuziune la nivel chimic. Cele două elemente formează, astfel, un corp comun foarte solid, iar durata de viață a lucrării ajunge, în medie, la 20 de ani.
Fațetele provoacă sensibilitate dentară
Atunci când vine vorba despre îngrijirea dinților, cei mai mulți oameni se tem de soluțiile care ar putea provoca durere. Astfel, instrumente precum aparatele dentare sunt privite cu reticență uneori, iar aceeași soartă o au și fațetele dentare. Ce e drept, odată cu aplicarea fațetelor dentare temporare, există posibilitatea ca pentru unii pacienți să apară o ușoară sensibilitate atunci când consumă băuturi reci sau foarte fierbinți. Totuși, sensibilitatea dispare odată cu finalizarea lucrării și cu aplicarea setului permanent de fațete. Fabricate din porțelan dentar, fațetele nu sunt conductoare bune ale căldurii și frigului, astfel că nu vei resimți niciun fel de disconfort cauzat de temperaturile băuturilor și ale alimentelor pe care le consumi.
Pilirea va distruge dinții naturali
Desigur, o altă preocupare a potențialilor pacienți care se tem de aplicarea fațetelor dentare este reprezentată de soarta pe care o vor avea dinții naturali. Ei se tem că fațetarea implică distrugerea acestora prin pilire, ceea ce va conduce la deteriorarea dinților. Totuși, acest lucru este o supoziție falsă, deoarece medicii vor prioritiza întotdeauna protejarea dintelui original și îl vor optimiza cu cea mai mare atenție pentru a putea primi fațeta.
Fațetele sunt greu de îngrijit
Fațetele dentare trebuie să fie îngrijite întocmai asemeni dinților naturali. Trebuie să fii în continuare atent la alimentația ta și la igiena dentară, pentru că acțiunea băuturilor acidulate și bogate în zahăr ori a dulciurilor poate fi în continuare cu efecte nedorite asupra danturii tale. Nici fumatul. Un alt sfat al medicilor de care trebuie să ții cont este acela de a te prezenta de două ori pe an la controale de rutină la stomatolog.
Este dureros să îți pui fațete dentare
Reticența foarte multor oameni cu privire la vizitele la stomatolog nu este un element de noutate, pentru că există împământenită ideea că acestea sunt însoțite de dureri și chinuri. Nimic mai fals, pentru că noile tehnologii de anesteziere îți permit să nu mai simți absolut niciun fel de disconfort atunci când medicul îți face treaba. Este și cazul tratamentelor de fațetare, care se face doar sub efectul anesteziei locale.
Așadar, fațetele dentare sunt soluții foarte bune pentru rezolvarea problemelor danturii tale și poți apela la ele fără niciun fel de emoție.
Discuții despre acest post