Așadar, astăzi, toți colaboratorii, și vorbim aici de președinții instanțelor judecătorești, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar, Centrul de Prevenire Antidrog, Agenția Județeană a Forțelor de Muncă, au fost invitați să ia parte la o acțiune organizată la sediul central din Alexandria.
Activitatea a fost denumită Ziua Porților Deschise, iar șeful serviciului, Liana Mihalache a prezentat informații importante despre modul de lucru a consilierilor. Chiar dacă organigrama este acoperită doar puțin peste jumătate, respectiv cu nouă consilieri și două posturi de personal contractual (șofer și secretar), șapte funcții fiind vacante, conducerea instituției a făcut public un aspect pozitiv, în sensul că rata de recidivă a unei persoane care a comis o infracțiune pentru care a primit o sancțiune penală, alternativă la pedeapsa cu închisoarea este foarte mică la nivelul județului Teleorman. În ceea ce privește infracțiunile comise de teleormăneni, pe primele poziții se află fapta de conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis de conducere.
Consilierii de probațiune sunt pregătiți, au abilitățile și experiența necesară pentru a le oferi unor astfel de oameni alternative pentru a nu ajunge la pușcărie. Ce trebuie să știe teleormănenii este faptul că, în cazul în care nu se prezintă la ședințele stabilite de consilieri, aceștia din urmă pot înainta instanțelor judecătorești un raport prin care judecătorii pot schimba sentința. Tocmai de aceea, pentru că se dorește reabilitarea și reintegrarea în societate a celor care comit fapte „mai ușoare”, a fost înființat Serviciul de Probațiune, care îi supraveghează o perioadă de timp. La nivelul țării, sunt 41 de servicii plus municipiul București.
Comentarii despre acest post