“Semaforul reciclarii” a fost campania organizată pentru “Săptămâna Verde” de către elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr.1 Islaz.
„Educația ecologică poate începe din momentul în care un copil poate diferenția „bun”/„rău”, prin „rău” înțelegând inclusiv gunoi, mizerie, suferință. Odată ce copiii pricep că anumite lucruri se aruncă și altele nu și că Pământul „suferă” atunci când aruncăm deșeurile (gunoaie), EcoEducația începe. Pentru că sunt în formare, cei mici vor adopta mult mai ușor comportamente pozitive față de mediul înconjurător, pe care le vor păstra, cel mai probabil, pe tot parcursul vieții.
Pentru că în România nu a existat (și nici nu există încă) o cultură a reciclării, subiectul poate fi dificil chiar pentru cei care au responsabilitatea de a-i instrui pe cei mici – adulții. Având în vedere contextul și provocările actuale, e lesne de înțeles că protecția mediului înseamnă mai mult decât curățenie și aruncarea deșeurilor (gunoaielor) la „locul lor”. Indiferent de vârstă, copiii sunt mult mai predispuși să învețe și să își asume rolul de „eroi”. Mulți dintre elevii din gimnaziu și liceu sunt receptivi la noțiunile de protecția mediului, înțeleg că trăiesc într-un mediu extrem de poluat și că „viitorul depinde de ei”, a declarat primarul comunei Islaz, Ionel Geară.
Obiectivul campaniei este de dezvoltare a unor comunități active de elevi care promovează reciclarea și, implicit, formarea unei generații de adulți responsabili și implicați.
Comentarii despre acest post