Savanții avertizează lumea: Fiți pregătiți! O parte din omenire va fi distrusă.

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford trag un semnal de alarmă puternic despre amenințările catastrofale, care pot distruge lumea

Guvernele nu reușesc să se pregătească în mod corespunzător pentru valul de amenințări catastrofale îndreptate împotriva omenirii, cum ar fi super vulcanii, atacurile asteroizilor, virușii mortali, războiul nuclear sau creșterea alarmantă a numărului de roboți dotați cu inteligență artificială, susțin cercetătorii de la Universitatea Oxford, potrivit publicației britanice The Telegraph.

Aceste amenințări ar putea distruge mari întinderi de pe glob și ar ucide milioane de oameni. Iar multe alte pericole pot să apară, mai mult decât iși dau seama mulți oameni.

Raportul oamenilor de știință, denumit Global Catastrophic Risks, clasifică pericolele care ar putea ucide 10 % sau mai mult din populația lumii. Cercetătorii avertizează că, în timp ce multe generații nu au trăit niciodată o catastrofă, posibilitatea unui astfel de eveniment este departe de a fi fantezist, așa cum s-a întâmplat cu gripa spaniolă din anul 1918, care a omorât milioane de oameni.

Sebastian Farquhar, director al Proiectului Global Priorities de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a declarat: ”Există unele lucruri care sunt la orizont, care nu se vor întâmpla probabil într-un an, dar s-ar putea petrece, ceea ce ar putea remodela complet lumea noastră și ar face acest lucru într-un mod cu adevărat devastator”.

 ”Istoria ne învață că multe dintre aceste lucruri sunt mult mai probabile, decât dacă ne gândim intuitiv”, a spus Farquhar. Raportul estimează faptul că, în următorii cinci ani, cea mai mare amenințare pentru omenire vine din partea asteroizilor, a erupțiilor vulcanice sau a altor ”riscuri necunoscute”.

Cu toate acestea, pe termen lung, vor putea apărea pandemiile, războiul nuclear și schimbările climatice catastrofale, care reprezintă cele mai mari amenințări, ca și dezvoltarea inteligenței artificiale

”Nu există într-adevăr niciun motiv special pentru a crede că oamenii au ajuns în punctul culminant al creației și cel mai bun lucru este posibil să se petreacă în lume”, a explicat directorul proiectului.

Raportul solicită comunității internaționale să-și îmbunătățească coordonarea planificării pentru posibilele pandemii, investigarea riscurile privitoare la inteligența artificială, biotehnologie și reducerea numărului de arme nucleare.    

Stiri Teleorman

Stiri Teleorman

ExplozivNews24 | Știri de ultima oră, ultimele știri din Teleorman, Alexandria, Rosiori, Zimnicea, Turnu Magurele,

Related Posts

Next Post

BREAKING NEWS

Te-ar putea interesa și: