Continuăm campania de prezentare a parlamentarilor teleormăneni cu nimeni alta decât senatoarea Carmen Daniela Dan. Despre aceasta s-ar putea spune multe, având în vedere că a ocupat mai multe funcții publice, dar ne vom limita doar la activitatea parlamentară. Pe doamna senator o cunoaște toată țara, remarcându-se cel mai mult, la protestele diasporei, din 10 august, când a gazat sute de oameni strânși în Piața Victoriei.
Chiar dacă avem mai mulți deputați decât senatori, astăzi, am ales să continuăm seria dezvăluirilor cu privire la activitatea parlamentară tot cu o femeie, pentru a nu se simți discriminată și pentru că e ultima femeie parlamentar din Teleorman.
Cum a obținut senatoare postul?
”Protejata lui Liviu Dragnea”, așa cum au numit-o jurnaliștii, vine de la Videle, iar după ce a ”muncit” alături de acesta, din calitatea sa de prefect al județului, care se presupune că ar fi apolitic, s-a regăsit pe listele pentru Senat, din partea Organizației Județene a Partidului Social Democrat. Votul teleormănenilor au trimis-o în Parlament, lăsând fotoliul de prefect liber. Dacă ne uităm în CV-ul doamnei senator, trasă pe dreapta în acest moment de colegii de partid, observăm ascensiunea sa profesională. O simplă secretară de liceu, la Videle ajunge în scurt timp, prefect de județ, și, mai apoi, ditamai senatorul în Parlamentul României. În precampania de la parlamentare din 2016, în spațiul public au apărut numeroase zvonuri referitoare la candidatura acesteia la Senat, însă, aceasta nega cu vehemență orice fel de legătură cu vreun partid politic.
Ce o recomandă?
Așa cum spuneam, poate, singura și cea mai importantă calitate a sa este apropierea de Liviu Dragnea. Ajunsă la București, apreciată fiind pentru munca sa asiduă și pentru aptitudini sale de ”șefă” (cei care o cunosc și au lucrat cu ea, cel puțin la nivelul județului, știu că îi plăcea să facă pe șefa), aceasta a primit ”în dar”, fotoliul cel mai important minister: Ministerul Afacerilor Interne. Tot ce a mișcat în țara asta într-o anumită perioadă a știut Carmen Dan.
Ce face mai exact în Senatul României?
Păi, după ce a fost aleasă, la scurtă vreme a fost ”unsă” ministru. Deci, prea mult timp pentru ”a face ceva” nu a mai avut, a luat doar decizii. La început, în calitate de ministru nu s-a remarcat cu proiecte de țară majore, am putea spune doar că a schimbat pe ici pe colo câte un comandant. Singurul ”dialog” pe care l-a avut cu cetățenii a fost în data de 10 august. ”Doamna” noastră a decis atunci că e cazul să gazeze câteva sute de mii de protestatari, strânși în Piața Victoriei, tocmai pentru că hotărârile luate de executivul din care face parte depășeau sfera logicului și a normalului. Au urmat zile întregi în care a încercat să justifice gestul, ținând cu ”dinții” de fotoliul de ministru, deși opinia publică îi cerea demisia. Tot din interiorul partidului a venit și ”decăderea”, respectiv demiterea. Fostul prim-ministru, Viorica Dăncilă a fost cea care i-a arătat unde e ușa de ieșire din cabinetul de ministru.
Revenind la analiza activității, pe site-ul Senatului nu găsim prea multe informații despre proiectele inițiate de aceasta. Iată ce scrie pe pagina domniei sale: ”luări de cuvânt:3(ședințe comune) (în 3 ședințe); propuneri legislative inițiate: 26, din care 8 promulgate legi și moțiuni:2 (de cenzura)”.
Și…..”DECÂT” atât!.
Discuții despre acest post