Să mai şi râdem. Matol și cu mașina-n șant

Zăpada și alcoolul nu fac casă bună! A simțit pe pielea lui un polițist din Alexandria, tablagiu pe la Ordine Publică.

Joi, aproape de miezul nopții, pe o ninsoare de abia vedeai la 10 metri, omul legii și un prieten bun au dat zor să ajungă în Alexandria. Erau aproape, în comuna Poroschia. Dar, ceasul rău, pisica neagră le-a tăiat calea. Într-o clipă de neatenție, pe un carosabil îmbâcsit cu omăt, polițistul a pierdut controlul volanului.

Spre norocul lui, mașina s-a oprit la timp, aproape de șanț. Semn că autoturismul își iubește stăpânul. Mai ales că omul, așa cum spun gurile rele, și-ar fi vândut apartamentul pentru a-și procura mașina “de fițe”.

Observând evenimentul, câțiva cetățeni de bună credință, care treceau prin zonă, s-au grăbit să le sară în ajutor ghinioniștilor. Au tras de ușă, dar portiera s-a încăpățânat să se deschidă. Apoi, cu strângere de inimă, au bătut în geam, în speranța că pasagerii sunt vii și nevătămați și vor da un semn de viață.

Și cum Dumnezeu este mare, minunea s-a produs! Într-un final, cu o lehamite de zile mari, șoferul a deschis fereastra.

Cu ochii bulbucați, de parcă sudase toată ziulica, bărbatul nu prea a înțeles cum stau treburile și pe ce planetă se află. Era în lumea lui, singur pe pământ. Întrebat dacă a pățit ceva, omul legii a fost atât de nedumerit, de parcă cine l-a pus să rezolve o ecuație cu trei necunoscute. Mai bine l-ar fi bătut cu parul în cap.

Într-un final, după ce frigul l-a lovit în creștet, a răspuns plicticos: Nu e nimic! Sunt în parcare!!! Cei prezenți la locul nefericitului eveniment spun că șoferul era atât de obosit încât nu și-ar fi recunoscut moaca din buletin. Mirosea de parcă ar fi scos prăștina de pe fundul butoiului.

 

Întâmplător sau nu, prin zonă a ajuns și un echipaj de poliție. De la Alexandria. Polițiști vechi și cu multă experiență, aceștia au venit chitiți pe treabă, dornici să facă lumină și în acest caz. Însă, după ce și-au dat seama că șoferul este colegul lor, s-au moleșit de parcă ar fi fost secerați. Au invocat că nu este …în jurisdicția lor, că sunt obligați să cheme Rutiera. Zis și făcut. Numai că, până la venirea oamenilor legii de la Rutieră, cei doi cascadori, adică șoferul și pasagerul, dispăruseră ca măgarul în ceață. Cu alte cuvinte, prinde orbul, scoate-i ochii.

Deocamdată, nu se știe dacă omul legii a anunțat evenimentul în 24 de ore, așa cum prevede legea.

De altfel, nu este pentru prima data când polițiștii pun batista pe țambal atunci când la mijloc sunt implicate persoane cu care își înec amarul zilnic. În schimb, pentru ceilalți participanți în trafic, legea este sfântă. Ai oprit două secunde, acolo unde legea interzice, te-ai trezit cu polițistul la geam, și în ciuda explicațiilor, te-a ars fără nicio remușcare.

Pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *