Răfuieli cu răngi, topoare şi bâte de baseball în Turnu Măgurele

Răfuieli cu răngi, topoare şi bâte de baseball în Turnu Măgurele

Douã familii de tigani s-au încãierat acum patru zile mai ceva ca în filme. Cuţite, răngi, topoare, bâte baseball etc au fost „ustensilele” de care membrii unei familii de rromi s-au folosit pentru a intra peste rivali în casã.

În ziua de 26.08.2015, Poliţia municipiului Turnu Măgurele a efectuat percheziţii domiciliare pe raza municipiului la persoane implicate în conflictul din 24.08.2015, orele 22,00, între două grupuri de persoane.

În fapt, în noaptea de 24.08.2015, grupul format din V.T., V.C., V.A. şi alte 2 persoane  identificate au intrat în curtea locuinţei lui N.A., lovindu-i fără motiv pe N.A. şi concubinul acesteia.

În continuarea scandalului, grupul format din T.R., C.A. şi alte 6 persoane identificate au mers cu atoturismele la domiciliul lui V.C. agresându-l pe el şi fraţii lui.

Poliţia a intervenit aplanând conflictul izbucnit, ca urmare a unor neînţelegeri apărute între aceste două familii în Germania.

Activităţile de cercetare au continuat şi în urma percheziţiilor efectuate la cele două familii implicate cu sprijinul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Acţiuni Speciale, au fost descoperite mai multe obiecte confecţionate pentru tăiere, înţepare sau lovire( cuţite, răngi,topoare,bâte baseball etc. ridicate în vederea cercetărilor), iar la locuinţa lui V.C. s-au găsit două arme cu muniţie letală şi neletală.

Documentarea şi administrarea probelor au condus în această fază a cercetărilor la începerea urmăririi penale împotriva a 5 suspecţi, ulterior,toate persoanele vătămate retrăgându-şi plângerile formulate.

În cauză s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, violare de domiciliu, loviri sau alte violenţe şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Impotriva lui V.C., s-a luat măsura reţinerii, pentru infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, urmând a fi propusă arestarea preventivă.