Persoanele apte de muncă și care refuză calificarea în muncă nu vor mai primi venitul minim de incluziune, anunță senatorul de Teleorman, Dănuț Cristescu.
Sprijinul social trebuie să ajungă la cei care au nevoie, în special la familiile cu mulți copii sau la cei care nu pot munci. Însă ajutorul social nu trebuie să fie o formă de întreținere a celor care pot, dar nu vor să muncească! Dacă persoanele care aplică pentru venitul minim de incluziune sunt apte de muncă, dar refuză consilierea, cursurile de calificare și locurile de muncă oferite de AJOFM, atunci înseamnă că nu au nevoie de venitul minim de incluziune.
■ Aceste proceduri au fost deja adoptate prin aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea venitului minim de incluziune, inclusiv cu prevederea privind persoanele apte de muncă.Termenul de implementare, inclusiv cu constituirea bazelor de date este 1 ianuarie 2024.
■ Persoanele care sunt apte din punct de vedere legal şi al sănătăţii de muncă vor fi înscrise automat la AJOFM-uri. Vor fi chemate la AJOFM, vor fi consiliate acolo, vor fi calificate acolo în vederea ocupării unui loc de munca, a anunțat parlamentarul pe o cunoscută rețea de socializare.
Comentarii despre acest post