Fără precedent! România, în mâinile hoților! Ziua în care completurile de 5 judecători amână, fără discuție, toate procesele. Inclusiv dosarul Dragnea

Fără precedent! România, în mâinile hoților! Ziua în care completurile de 5 judecători amână, fără discuție, toate procesele. Inclusiv dosarul Dragnea.

UPDATE/ Procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu și care se află în apel la completul de 5 judecători de la instanța supremă a fost amânat pentru 14 ianuarie.

Înalta Curte a decis, de altfel, amânarea a 25 de dosare de la completurile de 5 judecători. Situația este consecința deciziei luate în noiembrie de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Aceștia au admis cererea liderului PSD de a anula decizia instanței supreme privind tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători.

Completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor amana astazi toate procesele aflate pe rol. Urmatorul termen: anul viitor. Este pentru prima data in istoria instantei suprema cand activitatea acestor completuri este blocata, scrie jurnalistul Ionel Stoica pe Ziare.com.

La termenul de luni, Completul de 5 judecatori trebuia sa ia in discutie mai multe dosare grele, care-i vizau pe: Liviu Dragnea, Toni Grebla, Sebastian Ghita, Cristian Rizea.

De asemenea, magistratii trebuiau sa solutioneze o contestatie a DNA impotriva unei decizii prin care afaceristilor implicati in dosarul Microsoft II – Claudiu Florica, Dinu Pescariu si Calin Tatomir – li s-a ridicat interdictia parasirii tarii.

De altfel, saptamana trecuta, Inalta Curte a anuntat ca exista un blocaj in functionarea completurilor de cinci judecatori, care nu-si pot desfasura activitatea.

Majoritatea magistratilor de la ICCJ s-a exprimat in sensul ca la sedintele de judecata planificate pentru datele de 3 si 10 decembrie, completurile de cinci judecatori sa acorde noi termene de judecata pentru ianuarie 2019.