Urmare hotărârii C.L.S.U. nr. 56/ 29.12.2020, prin care s-a stabilit ca locația centrului de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 din Alexandria să fie la Școala Gimnazială Nr. 6, menționăm faptul că amenajarea și dotarea acestui spațiu a fost deja finalizată, fiind depusă documentația pentru obținerea avizului de funcționare.
În data de 14.01.2021 o comisie formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Instituției Prefectului au verificat cerințele impuse prin Ordinul 2171/181/M223/4380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 și nu au fost identificate neconformități.
Astfel, s-a avut în vedere amenajarea unei zone a clădirii Școlii Gimnaziale nr. 6 din Municipiul Alexandria, C1 – zonă ce cuprinde birouri, 5 sali de clasă, holuri de circulație și grupuri sanitare.
Vă prezentăm amenajările și dotările realizate în vederea vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2:
– ieșirea populației vaccinate se va realiza prin curtea școlii nu prin intrarea în centrul de vaccinare – au fost prevazute fluxuri de circulație separate;
– la intrarea în centrul de vaccinare s-a prevăzut o zonă pentru măsurarea temperaturii persoanelor care intră în centrul de vaccinare de către personalul de pază/ primire; totodată a fost prevazut și un dozator de apă;
– lângă intrare a fost prevăzut punctul de recepție, deservit de 2 registratori, dotat cu birou, scaune, computer, scanner documente, imprimantă, materiale de protecție și soluție dezinfectantă;
– după recepție este prevăzută o zonă de triaj medical dotat corespunzător funcționării: masă, scaune, chiuvetă cu apă curentă, săpun, dezinfectant, echipament protecție, stetoscop, tensiometru;
– punctele de vaccinare, amenajate în două foste săli de clasă, sunt prevazute cu 4, respectiv 3 cabine de vaccinare, din panouri PVC.
Acestea au dimensiunile de 2,0 x 3,5 m și sunt dotate cu: birouri, scaune, laptop-uri, apă curentă, dulapuri pentru materiale sanitare și truse de vaccinare, recipiente cu saci pentru colectat deșeurile medicale, săpunuri lichide, prosoape de hârtie, dezinfectante.
Spațiul de așteptare pentru intrarea în cabinele de vaccinare este dotat cu scaune.
Vaccinurile se păstrează într-un frigider cu termostat, termometru de interior și grafic de temperatură, amplasat într-o încapere specială.
– punctul de supraveghere post-vaccinare, amenajat într-o altă sală de clasă, este dotat cu scaune, măsuțe, 2 paturi de spital, dozator de apă și trusă de urgență, fișet medicamente și monitor pentru funcții vitale.
– s-au prevăzut grupuri sanitare pentru populație, pe sexe și grup sanitar separat pentru personal;
Au mai fost prevazute următoarele dotări: vestiar pentru personal, oficiu personal, depozit materiale sanitare.
Spațiul amenajat are toate utilitățile: apă curentă (rece + caldă), canalizare, încalzire, curent electric.
– Cladirea C2 s-a amenajat ca și ghena pentru deșeurile medicale. Aceasta este prevazută cu pardoseală din gresie, punct apă, sifon de pardoseală și aer condiționat pentru asigurarea unei temperaturi corespunzatoare.
Deșeurile se pastrează maximum 7 zile și se vor preda, pe bază de contract, unor operatori economici autorizați conform legislației specifice în vigoare.
Lucrările de bază în vederea amenajării Centrului de Vaccinare au constat în:
– montarea gresiei în 2 săli de clasă unde sunt prevăzute sălile de vaccinare;
– vopsea lavabilă în sălile de vaccinare;
– montare lămpi de iluminat;
– montare tablouri electrice;
– montare chiuvete cu baterie de încălzire a apei instant;
– amenajare alee acces/ ieșire centru de vaccinare;
– racorduri de alimantare/ canalizare a apei menajere;
– s-au reamenajat grupurile sanitare;
– s-au montat panouri de termopan pentru separarea centrului de vaccinare de restul clădirii;
– montare autocolant pentru Centrul de Vaccinare;
– cabinele de vaccinare sunt din panouri PVC;
– montare mobilier;
– dotarea centrului cu generator de curent.
Împreună putem învinge virusul COVID – 19!
Comentarii despre acest post