Una dintre cele mai importante instituții de la nivel județean, care se ocupă cu protejarea minorilor și a asistaților sociali este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Organigrama prevede peste 700 de posturi, fiind una dintre cele mai mari unități teritoriale, ce se află în subordinea Consiliului Județean. Deși, trebuiau să încaseze salariile încă de pe data de 8 februarie, conturile angajaților erau și astăzi goale.
Încă de la scandalul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, care a trimis după gratii unul dintre cei mai cunoscuți și influenți oameni politici, și anume pe Liviu Dragnea, dar și pe cea care a stat în fruntea acestei instituții ani buni, respectiv pe Floarea Alesu, la conducerea DGASPC Teleorman s-au perindat mai mulți directori.
Imediat după ce procurorii DNA au descins la sediul instituției, asupra unității, dar și a personalului au planat tot felul de suspiciuni, parte din ele susținute cu argumente și declarații, altele nejustificate.
Pentru a conduce o instituție atât de importantă, cu multe responsabilități, dar și obligații față de cetățeni sunt necesare abilități serioase de manager, trebuie să fie un bun organizator, să găsească cele mai bune soluții la problemele care apar inopinat și în același timp, să ofere personalului din subordine un climat corect și sigur de muncă, să lege o echipă omogenă, care să știe să conlucreze și să răspundă nevoilor „beneficiarilor”, dar, se pare că în toți anii aceștia, directorii care s-au perindat pe la conducere nu au înțeles prea bine acest aspect. Puterea pe care ți-o dă funcția se poate întoarce ca un bumerang împotriva ta.
PROBLEME CU SALARIILE
După toate problemele care au apărut legate de adopții, de angajări fictive etc., mai nou conducerea DGASPC nu a găsit o soluție pentru ca salariile angajaților să intre în conturi la timp.
”Data de salariu este 8 ale fiecărei luni, iar luna aceasta a picat în weekend. De obicei, banii intrau în conturi vinerea, dacă se întâmpla așa, dar de data asta nu am primit banii nici astăzi și suntem în zece. Nu am avut director economic și nu a avut cine să semneze ștatele”, este declarația unuia dintre angajați.
Acesta ne-a mai spus că lucrurile nu merg cum ar trebui pentru că managementul este unul defectuos și că, se cunoștea de ceva timp faptul că interimatul directorului financiar expira la 1 februarie.
Doar că, până nu a fost pusă în fața faptului împlinit, conducerea instituției nu a luat nicio măsură. Și asta nu ar fi singura problemă din „bucătăria interioara”, dar asta e alt subiect, pe care îl vom dezbate cu altă ocazie.
Potrivit surselor noastre, actualul director general, interimar, ce-i drept, Mugurel Putineanu și-a asigurat subordonații ca mâine, 11 februarie, toată lumea va avea salariul în conturi.
Comentarii despre acest post