Alertă! Microb FOARTE PERICULOS depistat la Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede.

O bacterie extrem de periculoasă și greu de anihilat a fost depistată la Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede.

Autoritățile sunt în alertă.

Acest tip de microb este rezisten la antibiotic, motiv pentru care pacientul infectat fie se vindecă extrem de greu, fie nu mai scapă de microb.

La un pacient operat la spitalul din Roşiorii de Vede s-a descoperit o bacterie extrem de periculoasă – bacilul piocianic (Pseudomonas aeruginosa), scrie Digi24.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la Digi24 că a fost informată de DSP, care a prelevat deja probe şi în cursul zilei de luni este aşteptat rezultatul. „E adevărat că în urmă cu o lună, spălătoria spitalului a fost închisă tocmai pentru că a fost descoperit acelaşi tip de bacterie, dar ulterior, în urmă recoltării de probe, s-a demonstrat că totul era negativ în acel moment.

Toate probele au fost negate. Aşteptăm rezultatele şi vom vedea exact ce se întâmplă acolo”, a spus Sorin Pintea. „Încă nu pot să vă spun ce se va întâmpla la Roşiori, pentru că nu avem rezultatul analizelor”, a menţionat ministrul.

Microbul găsit la Roşiorii de Vede, piocianic, face parte din categoria bacteriilor foarte periculoase, pentru că sunt rezistente la antibiotice, o problemă cu care se confruntă nu numai România, dar şi majoritaea ţărilor din Europa.

Pe aceeași temă

1 thought on “Alertă! Microb FOARTE PERICULOS depistat la Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede.”

  1. Chemați televiziune la Roșiori va rog să vedeți ce zice lumea veniți va rog am martori sunatima 0732419078