Un tânăr s-a împușcat cu arma deținută ilegal de tatăl său.

Având în vedere sesizarea primită de polițiștii teleormăneni prin care eram informați cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 18 de ani din Videle, jud. Teleorman prezenta o plagă abdominală, posibil produsă prin împuşcare, polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectruat cercetări si au deschis un dosar penal  privind săvârșirea infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, faptă prev. şi ped. de art. 342 alin 1 C.pen, „uz de armă fără drept”, faptă prev. şi ped. de art. 343 alin 1 C.pen şi „vătămare corporală”, faptă prev. şi ped. de art. 194 C.pen.

În urma cercetărilor și investigațiilor întreprinse în cauză, s-a stabilit că plaga împușcată a fost produsă de o armă de vănătoare deținută ilegal de către tatăl victimei, un bărbat în vârstă de 36 de ani din oraş Videle, jud. Teleorman .

Astfel, la data de 19.04.2018, polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul ofițerilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ua pus în executare mandatul de aducere emis de organelle de cercetare penală pe numele suspectului, bărbatul de 36 de ani despre care existau indicii că se sustrage cercetarilor, fiind identificat în trafic, pe raza mun. București. Față de suspect s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie  prezentat Parchetului pentru a dispune în cauză.

Deasemenea, a fost identificată și ridicată în vederea continuării cercetărilor arma de vănătoare deținută ilegal.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozi și Substanțe Periculoase continuă acțiunile pentru combaterea faptelor de braconaj și a deținerii ilegale de arme, dar și pentru verificărea îndeplinirii condițiilor de păstrare a armelor.

Pe aceeași temă