Un tânăr din Teleorman, reţinut pentru tâlhărie.

Un tânăr din Teleorman a ajuns ieri după-amiază în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Argeș şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

La „matrimoniale”

Judiciariştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti l-au identificat pe Florin Filip, de 30 de ani, din Tătărăştii de Sus, Teleorman, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie. Conform ziarulargesul.ro

Din cele discutate cu anchetatorii am reţinut că, în perioada ianuarie – mai, cel în cauză obişnuia să intre pe reţele de socializare, mai ales cele specializate în aşa-zise anunţuri matrimoniale. De fapt este vorba despre acele site-uri în care unele femei ofereau servicii sexuale „discrete”.

Aşa a reuşit să intre în legătură cu trei piteştence care se ocupau cu practicarea celei mai vechi meserii din lume. După ce discutau în mediul virtual, bărbatul le propunea să se întâlnească şi, după cum bănuiţi, nu era refuzat.

Ameninţate cu bătaia

Prima vizită a făcut-o în luna ianuarie şi, cum nu avea mijloc propriu de transport, a venit de la Tătărăştii de Sus la Piteşti cu maxi-taxi. După ce a întreţinut relaţii intime cu „amica”, individul i-a luat nu doar banii pe care-i plătise pentru ora de sex, ci şi 3.000 lei pe care femeia îi avea strânşi în casă. Şi pentru a elimina orice încercare de opunere, împricinatul a ameninţat-o cu un aparat de electroşocuri, apoi a plecat spre casă aşa cum venise. Adică tot cu maxi-taxi.

După două luni de pauză, Filip a agăţat o altă piteşteancă, tot pe internet, care se ocupa tot cu sexul tarifat. Povestea s-a repetat, în sensul că după ce şi-a satisfăcut poftele, cel în cauză a ameninţat-o pe femeie că o mutilează dacă „mârâie”, i-a luat 300 lei, s-a urcat în maxi şi a plecat acasă.

Duminică seară, bărbatul a revenit la Piteşti, s-a întâlnit cu o altă femeie cunoscută tot pe reţelele de socializare şi au făcut sex, iar la plecare „amorezul” şi-a însuşit, sub ameninţarea cuţitului, 200 lei şi a plecat liniştit spre Teleorman. Cu maxi-taxi, se înţelege, pentru că între timp nu câştigase la loto ca să-şi fi cumpărat maşină. Fireşte, victimele au depus plângeri la poliţia piteşteană, judiciariştii au deschis dosar penal pentru tâlhărie, l-au identificat pe individ, l-au ridicat de acasă şi l-au adus la Piteşti pentru audieri. Individul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul Poliţiei Argeş, iar azi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Extinzând verificările, poliţiştii au constatat că Florin Filip are comise o mulţime de furturi şi posibil tâlhărie în Marea Britanie, Italia şi Austria precum şi în ţară, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

Autor / Val. NICOLAU / ziarulargesul.ro

Pe aceeași temă