Ultima Oră | Un poliţist din Alexandria a refuzat să ia şpagă

Un agent din cadrul Poliţiei Minucipale Alexandria a anunţat Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman că i s-au oferit 500 de lei mită de către doi tineri din Buzescu, care circula cu un autoturism cu numerele de înmatriculare expirate.

Întâmplarea a avut loc în zona strandului Vedea din Alexandria. În urma verificarilor, poliţistul a constatat că numerele de înmatriculare erau expirate, moment în care cei doi au vrut să îi ofere acestuia suma de 500 de lei pentru a fi lăsaţi sa plece.

Acesta, a anunţat imediat organele abilitate sesizând fapta. La faţa locului s-au deplasat ofiţerii din cadrul DGA, structura Teleorman.

În momentul de faţă cei doi tineri, cu vârste cuprinse între 23 si 24 de ani din localitatea Buzescu, se află în faţa procurorului de caz pentru a da explicaţii.

 

“Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au prins în flagrant, la data de 20 august a.c., două persoane în timp ce ofereau unui polițist suma de 400 lei, pentru a nu întocmi actele de constatare ale infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat. 

În fapt, la aceeași dată, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Teleorman – Poliția municipiului Alexandria, a formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Teleorman, prin care sesiza faptul că o persoană depistată în trafic în timp ce conducea un autovehicul având numerele provizorii de înmatriculare expirate a insistat și i-a oferit o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu întocmi actele de constatare ale infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat. 

După constatarea în flagrant a infracțiunii, față de cele două persoane în cauză – coautorii infracțiunii de dare de mită, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, fiind luată și măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, față de inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.