VIDEO| Percheziţii în Teleorman pentru un prejudiciu de 1 000 000 de euro.

percheziţii în Teleorman-rpoinvest
Adi Simionescu mangaie printre gratii o statuie. Sa fie o premonitie?

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2012 – 2014, a unor infracțiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi de evaziune fiscală cu componenta transfrontalieră, prejudiciul estimat fiind de de peste 1.000.000 de euro. În caz ar fi implicat și fostul acționar Tel-Drum Marian Fișcuci.

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, în anchetă este vizat și un demnitar. Este vorba de deputatul PSD de Teleorman, Adrian Constantin Simionescu. Zeci de persoane vor fi aduse la audieri. Membrii grupării cumpărau utilaje agricole din spațiul comunitar prin intermediul unei firme ”fantomă”, inregistrată în Bulgaria.


FișcuciProcurorii  au efectuat in aceasta dimineata perchezitii la sediul Proinvest din Alexandria, pentru ca un alt personaj vizat de ancheta procurorilor ar fi Marian Fișcuci, sponsor de bază al PSD Teleorman și bun prieten cu vicepremierul Liviu Dragnea. El este în prezent președinte executiv al PSD Teleorman. Același Fișcuci, prieten din copilărie cu Liviu Dragnea, acționar la celebra firmă de construcții Tel Drum.

La această oră sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

 

Adrian Constantin Simionescu este deputat din 2012. Simionescu a fost viceprimar în Turnu Măgurele, în perioada 1996-1997, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, în 2008-2009. Acesta a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PD Teleorman din 1996 până în 2001. Ulterior, el a trecut la PSD, iar în 2001 a fost numit vicepreşedinte al PSD Teleorman.

UPDATE: Deputatul PSD Adrian Simionescu dezminte implicarea sa in dosar.

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Adrian Simionescu a declarat pentru că, în până în acest moment, nu i s-a adus la cunoștință presupusa sa implicare în dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează miercuri percheziții în județele Teleorman, Giurgiu și Ilfov.

“La mine nu a venit nimeni. Nu știu despre ce e vorba. Nu știu nimic. Eu sunt la Turnu Măgurele. La mine nu sunt percheziții”, susține deputatul Adrian Simionescu, pentru Agerpres.

Deputatul PSD Adrian Simionescu și omul de afaceri Marian Fișcuci ar fi printre persoanele implicate în dosarul în care procurorii DNA efectuează miercuri percheziții în județele Teleorman, Giurgiu și Ilfov, au declarat surse judiciare.

În acest caz, susțin aceleași surse, se fac cercetări cu privire săvârșirea infracțiunilor de efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția deținută și evaziune fiscală, constatându-se că între o firmă din Alexandria și din Bulgaria s-a organizat un circuit economico-financiar fictiv, cu scopul eludării plății TVA.

Sursele citate mai precizează că ar fi vorba de achiziționarea din spațiul intracomunitar de utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, care ar fi fost livrate beneficiarilor, firme românești, însă printr-o societate bulgărească fictivă. scrie stiripesurse.ro

Revenim cu informatii

Pe aceeași temă