Turcia, zguduită de un nou atentat terorist produs la Istanbul și soldat cu 11 morți – VIDEO

Sânge, moarte și teroare la Istanbul. Un nou atentat terorist care a ucis 11 persoane, a zguduit Turcia. La câteva ore de la producerea atentatului terorist, poliția turcă a arestat patru suspecți.

O mașină capcană a fost detonată marți, prin telecomandă, în centrul istoric al orașului Istanbul. Explozia a produs moartea a 11 persoane și rănirea gravă a altor 36.

Explozia s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineții în extrem de populatul cartier Vezneciler și a vizat un autobuz al poliției.

Șapte polițiști și patru civili și-au pierdut viața într-un atac care a vizat forțele de ordine“, a anunțat guvernatorul Vasip Sahin.

Zona este una comercială, găzduiește de asemenea Universitatea din Istanbul și este foarte apropiată de importante atracții turistice precum Marele Bazar.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că sunt responsabili de acest atentat.

Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd, ceea ce a dus la o scădere a numărului de turiști.

Pe aceeași temă