Șurcă Emil, seful Postului de Poliție Dobrotesti, a fost trimis în judecata pentru 19 infracțiuni de luare de mită.

Șurcă Emil, şeful Postului de Poliție Dobroteşti, din Teleorman, a fost trimis în judecată pentru 19 infracțiuni de luare de mită.

Citeste si:Şeful SPR Teleorman, Petre Sandu, deranjat de întrebările incomode ale jurnaliştilor

“Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) — Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Teleorman au finalizat cercetarile, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a agentului sef principal de politie S.E., pentru savarsirea a 19 infractiuni de luare de mita.

De asemenea, a fost trimisa in judecata o persoana fara calitate speciala, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In fapt, s-a stabilit ca in cursul anului 2016, politistul, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, a pretins si primit de la conducatorii auto opriti in trafic, sume de bani sau diferite foloase pentru a nu lua masurile legale ce se impuneau conform prevederilor OUG 195/2002 sau a altor acte normative.

Dosarul a fost inaintat la Tribunalul Teleorman, fata de agentul de politie fiind luata masura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile”, se arata intr-un comunicat de presa al DGA.