Strigător la cer! Imagini incredibile într-o comună teleormăneană.

Imagini incredibile într-o comună teleormăneană. Asistenta de pe o ambulanță solicitată în cazul unui pacient cu epilepsie neglijează total un alt băbat căruia i s-a făcut rău.

Totul s-a petrecut duminică în comuna Plosca, acolo unde un bărbat a suferit o criză de epilepsie. La fața locului, după zeci de minute de așteptare a sosit un echipaj fără medic, doar cu asistenă.

Multe dintre persoanele aflate în zonă au imortalizat scena cu telefoanele mobile, aceștia fiind revoltați de faptul că echipajul a ajuns la locul solicitării foarte târziu, după ce bărbatul aproape își revenise.

În tot acest timp, după ce bărbatului i s-a oferit consultație, fratele geamăn al acestuia a făcut și el o criză de epilepsie. Deși bărbatul pentru care fusese făcută solicitarea se simțea mai bine, asistenta de pe ambulanță a preferat să îl transporte pe acesta la spital în timp ce fratele lui era căzut la pământ.

O altă asistentă aflată în timpul liber a fost cea care s-a sesizat și i-a acordat primul ajutor celui de-al doilea bărbat,dar si primului. Fără interveția acesteia, cu siguranță starea tânărului s-ar fi înrăutățit.

După zeci de minute, o alta ambulanța a intervenit pentru cel de-al doilea barbat, pe care chiar asistenta de pe ambulanța care a intervenit la primul caz a hotărât că îl poate lăsa căzut la pământ, fără să îi acorde primul ajutor.

Din fericire, în cele din urmă starea celor doi frați gemeni s-a îmbunătățit, amândoi fiind în afara oricărui pericol.

Ne întrebăm acum, nefiind specialiști în domeniul medical, oare asistenta de pe ambulanța sosită la fața locului și-a îndeplinit atribuțiile? A urmat procedurile corecte într-un astfel de caz? Facem apel pe această cale să se deschidă o anchetă în acest caz pentru a se stabili cu exactitate dacă modul în care a procedat asistenta este unul corect sau nu.

Managerul SAJ Teleorman, Cristian Popescu, contactat telefonic ne-a declarat că, dacă situația a fost cea pe care am relatat-o va demara o anchetă şi va lua toate măsurile care se impun.

 

Pe aceeași temă