Scandal la Liceul Teoretic Al.I.Cuza din Alexandria: directorul F.Stănoiu a repartizat elevii de clasa a IX-a după pile şi relaţii, nu după nota de la admitere.

Abia a debutat  noul an şcolar că scandalurile şi neregulile se ţin lanţ. După ce s-a intamplat la Liceul Marin Preda din Turnuu-Măgurele, a venit rândul Alexandriei. Mai porecis la unul dintre liceele bune din acest oraş, ne referim la Liceul Teoretic Al.I.Cuza, s-au petrecut fapte care întrec puterea de înţelegere a unui simplu muritor.

După cum am fost anunţaţi de un cititor, la amintitul liceu alexandrean, directorul Florin Viorel Stănoiu, profesor de fizică, a repartizat elevii de clasa a IX-a după bunul dumisale plac, fără a ţine cont de singurul criteriu obiectiv: nota de admitere. Dacă la alte licee ( Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat”, Colegiul Naţional „Al. D. Ghica”,Liceul Teoretic „Constantin Noica”) repartizarea elevilor de clasa a IX-a s-a făcut conform mediei, de la prima la ultima, ei bine, la Liceul AL.I Cuza nu s-a întâmplat aşa. scrie turnucustiri.ro

 Astfel, directorul F.Stănoiu a  aranjat clasele după interesul ” pilelor sale”, beizadelele cu medii mici ajungând în prima clasa la mate-info, iar cei cu medii mari sunt repartizaţi de dumnealui în ultimele clase, doar pentru că nu-i cheamă nu ştiu cum. Toate liceele din Alexandria au afişat listele cu clasele  a IX-a încă din vacanţă, la Liceul Al.I.Cuza, abia la ora 8, în ziua de 15 septembrie, au fost afişate, aceste liste fiind ştiute doar de director, nici măcar profesorii nu le cunoşteau. Beizadele cu medii de 6-7 au fost repartizate în prima clasă, în timp ce elevi cu medii de 8-9 au fost repartizaţi în ultimele clase.

Domnule Stănoiu, de ce elevii cu pile trebuie să înveţe neapărat dimineaţa la clasa bună, în timp ce elevii fără pile dar inteligenti sunt puşi să vină după-amiază la clase slabe? Credem că e nevoie să intevina Inspectoratul Scolar Judeţean Teleorman, care să verifice de ce directorul F.Stănoiu face repartizări după bunul său plac.  Elevii si profesorii de la liceul alexandrean cunosc faptul ca F.Stanoiu este un profesor care creeaza conflicte, fara un minim de bun simt. Sperăm ca ISJ Teleorman să schimbe modul arbitrar de repartizare şi clasele să fie formate după un singur criteriu, cel al mediilor obţinute la admitere.

Pe aceeași temă