SALVATOR în timpul liber! Plt. maj. Botorogeanu Nicu, în ajutorul unui bătrân care căzuse pe scara blocului

Ieri, în jurul prânzului, în timp ce își aducea copilul acasă de la școală, plt. maj. Botorogeanu Nicu, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, aflat în timpul său liber, a auzit pe scara blocului în care locuiește (bl. 711, din mun. Alexandria), o persoană care cerea ajutor.

Fără să ezite, acesta a sărit în sprijinul persoanei rănite, un bătrân, de 76 de ani, cu proteză de șold și mai multe intervenții chirurgicale, care în urma căzăturii pe scara blocului suferise multiple traumatisme la nivelul capului și membrelor.

Subofițerul i-a acordat primul ajutor, a sunat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 solicitând intervenția colegilor de la SMURD și a monitorizat persoana rănită până la sosirea acestora.


„Pentru profesionalismul manifestat în afara programului de lucru, dând dovadă de spirit civic, curaj și responsabilitate față de semeni, îi transmitem cele mai sincere felicitări și îl asigurăm de întreaga noastră prețuire!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de socializare a ISU Teleorman.