Reguli noi și severe pentru deținerea permisului de conducere

Un ordin al ministrului Sănătăţii nu mai permite viitorilor şoferi să treacă examenul medical dacă au afecţiuni cardiace sau diabetice netratate.

Cei care au insuficienţă cardiacă severă ori dispozitive cardiace implantate nu vor mai putea conduce.

 

Fişa medicală ar putea deveni un obstacol de netrecut pentru bolnavii de diabet şi cei cu probleme cardiace netratate. Autorităţile vor să le interzică acestora să mai urce la volan.

Ordinul semnat de ministrul Sănătății prevede o listă cu zeci de afecţiuni medicale care i-ar putea împiedica pe şoferi să mai urce la volan, iar actul actul administrativ este acum în dezbatere publică.

Ultimele statistici arată că peste două milioane de români suferă de afecţiuni cardiovasculare, în timp ce 1,5 milioane au diabet.

După cum afirmă specialiștii afecţiunile inimii sunt un pericol pentru siguranţa rutieră – o criză puternică nu mai permite controlarea maşinii.

Insuficienţa cardiacă şi anevrismul aortic sunt pe lista bolilor care atrag respingerea dosarului pentru obţinerea sau prelungirea permisului de conducere. Nici cei care au implantate defibrilatoare sau stimulatoare cardiace nu au nicio şansă să se mai urce la volan.

sursa: giurgiuonline.net

Pe aceeași temă