PSD se pregătește să “funcționeze bine !”

Alianța Creștin Liberală Teleorman dezaprobă modul în care se desfășoară în Teleorman pregătirea procesului electoral și atrage atenția asupra faptului că scrutinul pentru alegerile prezidențiale este în pericol de a fi fraudat.

Alianța Creștin Liberală Teleorman a înaintat către Biroul Electoral Județean  Teleorman două plângeri referitoare la desemnarea președinților și locțiitorilor secțiilor de votare din Alexandria. În plângerea înregistrată cu numărul 41 din data de 24.10.2014, ACL Teleorman contestă numirea domnului Eana Cristian Silviu ca președinte al Secției nr 12 Alexandria, deoarece numitul are apartentență politică declarată.

ACL Teleorman a prezentat  dovezi în sensul că domnul Eana Cristian Silviu este membru al TSD Teleorman, potrivit informațiilor apărute pe site-ul de socializare al organizației. Totodată, ACL a prezentat fotografii în care domnul Eana Cristian Silviu apare alături de membri ai organizației de tineret TSD Teleorman, purtând însemne social-democrate.

Conform prevederilor Legii 370/2004, persoana care este desemnată președinte sau locțiitor al unei secții de votare trebuie să fie apolitică. Având în vedere suspiciunile legate de apartenența politică a domnului Eana Cristian Silviu, ACL Teleorman a solicitat BEJ Teleorman înlocuirea persoanei asupra căreia planează suspiciunea de apartenență politică la un partid.

Cea de-a doua plângere înregistrată cu numărul 42 în data de 24 octombrie 2014 se referă la modalitatea în care s-a  desfășurat tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor din secțiile de votare din Alexandria și din alte localități din Teleorman.

ACL Teleorman contestă procedura de tragere la sorți, deoarece la Alexandria în 32 de secții din totalul de 34, președinții și locțiitorii sunt  aceleași persoane care au deținut aceste funcții și la alegerile europarlamentare din 2014 și la Referendumul din 2012, cu foarte mici diferențe. Faptul că aceleași persoane apar ca președinți de secții de fiecare dată pune sub semnul întrebării corectitudinea tragerii la sorți .

În plus, majoritatea președinților și locțiitorilor de secții sunt angajați ai Primăriei Alexandria sau serviciilor din subordine ceea ce ridică semne de întrebare în legătură cu obiectivitatea desfășurării procesului electoral. În plângerea depusă, ACL Teleorman a solicitat o nouă tragere la sorți.

BEJ Teleorman a respins ambele plângeri depuse de Alianța Creștin Liberală Teleorman.

În aceste condiții, Alianța Creștin Liberală consideră că există pericolul ca procesul electoral să fie unul incorect în Teleorman și atrage atenția instituțiilor responsabile cu organizarea  alegerilor să respecte prevederile legale în vigoare și să nu pună interesele de partid înaintea legii.

sursa:informatiateleormanului.net

Pe aceeași temă