Primarii din Olteni şi Nenciuleşti, Emil Mărcuşanu şi Sandu Vîlcu, destituiţi din funcţie prin ordin de prefect

Marţi, prin ordin al prefectului Dan Carmen Daniela, Sandu Vîlcu a fost demis din funcţia de primar al comunei Nenciuleşti.

Decizia vine ca urmare a unei hotărâri definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care Vîlcu a fost declarat incompatibil. După numai o zi, prefectul judeţului Teleorman a emis ordin de încetare a mandatului înainte de termen şi în cazul lui Emil Mărcuşanu, primarul comunei Olteni.

Motivul, Mărcuşanu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, iar conform unei hotărâri a Curţi Supreme şi în astfel de cazuri primarii îşi pierd mandatul. Până la alegeri, frâiele celor două localităţi vor fi preluate de către actualii viceprimari.

Surse din cadrul Prefecturii au declarat că, în următoarea perioadă, Dan Carmen Daniela va emite ordine de încetarare a mandatului înainte de termen pentru primarii din Tătărăştii de Sus şi Răsmireşti, Marian Adrian Pătraşcu, respectiv Stan Briceag, nu înainte ca secretarii celor două localităţi să întocmească un Raport de specialitate.

Pe aceeași temă