Primari din Teleorman, invitați la DNA în cazul ISU

Holurile Direcției Naționale Anticorupție au fost pline, miercuri, de primari, viceprimari, secretari sau contabili din Teleorman.

Aceștia au fost chemați ca martori și au dat declarații în legătură cu cercetările ce se efectuează în cazul unor ofițeri și subofițeri ISU Teleorman privind posibile infracțiuni de corupție. Conform afirmației unora dintre martori, procurorii DNA le-au prezentat o serie de probe video, audio sau înregistrări telefonice.

În cele mai multe cazuri, ofițerii Ispectoratului pentru Situații de Urgență din județ își anunțau vizita în teritoriu telefonic și le transmitea reprezentanților primăriei că trebuie să pună masa. Sunt cazuri în care procurorii au probe că ofițerii ISU au cerut bani.

Spre exemplu, la o școală din județ directoarea a plătit serviciul prestat cu 20 de milioane de lei vechi. În aceeași localitate, costul cerut pentru verificare a fost cu mult mai mare, de 50 de milioane de lei vechi, însă primarul nu a onorat solicitarea din cauza lipsei banilor.

În schimb, ofițerii ISU nu au plecat cu mâna goală, reprezentanții primăriei oferindu-le doi pești. Aceleași surse au afirmat că sunt spețe în care ofițerii și subofițerii au cerut bani pentru sponsorizarea unor evenimente, probe prezentate deja învinuiților și martorilor.

Mai trebuie precizat faptul că în urma descinderilor efectuate de procurorii DNA la ISU Teleorman, 9 persoane au fost duse la audieri, 5 ofițeri și 4 subofițeri, inclusiv adjunctul Aurel Chivu. Până în momentul de față nicun angajat al ISU nu a primit mandat de arestare preventivă.

Sursa: informatiateleormanului.net

Pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *