Percheziții în Teleorman. Prejudiciu 9 milioane de lei

Polițiștii au efectuat miercuri, 28 martie, 30 de percheziții pe raza județelor Gorj, Mehedinți, Teleorman, Ialomița, Ilfov și a municipiul București, la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 9.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor.

La data de 28 martie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 30 de percheziţii pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul materialelor reciclabile.

Din anchetă au rezultat indicii că persoanele vizate ar fi creat un circuit fictiv prin mai multe firme de achiziții și livrări de materiale reciclabile, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat de peste 9.000.000 de lei.

La acțiune au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mehedinți, Teleorman, Ialomița, Ilfov și Poliției Capitalei, 9 persoane fiind duse la sediul poliției pentru audieri.

Pe aceeași temă