Percheziții în Teleorman

Politistii fac 18 perchezitii la sediul Bibliotecii Metropolitane din Capitala si la alte 17 adrese din Bucuresti, Ilfov, Giurgiu si Teleorman, intr-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei.

Politistii au descins la 18 adrese, fiind vizate 16 persoane, care sunt banuite de abuz in serviciu, conflict de interese si fals in declaratii. Potrivit unor surse din politie, printre cei vizati se numara atat directorul general al Bibliotecii Metropolitane, Anca Cristina Rapeanu, cat si adjunctul si contabilul-sef al institutiei.

Acestia sunt acuzati ca ar fi cumparat mai multe carti care ar fi trebuit sa fie catalogate drept „rare”, dar care au fost supraevaluate.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au instituit in acest dosar sechestru asigurator pe 12 imobile, evaluate la peste 500.000 de euro, si asupra unor bunuri evaluate la aproape 5,5 milioane de lei.

Conform anchetatorilor, asa zisele „carti rare” ar fi fost cumparate de Biblioteca Metropolitana prin intermediul unei fundatii care apartine chiar directorului Bibliotecii.

Pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *