Descinderi DIICOT în Alexandria! Suspecți de cămătărie, șantaj și spălare de bani

Mascații și procurorii DIICOT au descins la locuințele unor familii de etnie romă din Alexandria, cunoscute drept ” clanuri” cu antecedente penale . Persoanele percheziționate sunt bănuite de cămătărie, șantaj și spălare de bani. 

Percheziții în Alexandria la suspecți de cămătărie, șantaj și spălare de bani

UPDATE:Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat joi, 4 decembrie, un număr de 20 de percheziţii domiciliare în Teleorman, Giurgiu şi Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formate din 15 persoane, specializate în comiterea infracţiunilor de camătă, şantaj şi spălare a banilor.

În cauză există suspiciunea că liderii grupului au coordonat activitatea infracţională a unei grupări constituite încă din anul 2011 pe raza judetului Teleorman, ai cărei membri erau implicati în activităti de cămătărie, fiind percepute dobânzi între 5 % – 40 %, şi recuperări de debite, inclusiv prin mijloace violente ca ameninţare şi şantaj.

IMG430

Aceştia acordau împrumuturi cu dobânzi către diverse persoane, în general administratori ai unor societăti comerciale, după ce ”studiau” posibilitătile de restituire a împrumuturilor, dar si bunurile, mobile sau imobile de valoare, ce ar putea fi valorificate pentru achitarea debitelor şi a dobânzilor. Debitorii, în situatia în care întârziau plata dobânzilor, erau căutati în mod insistent de către cămătari, iar cu ocazia întâlnirilor şi discutiilor avute cu aceştia, se recurgea inclusiv la ameninţări, intimidări, iar în unele situaţii la acte de violenţă fizică.

La sediul D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au fost aduse, în vederea audierii, 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Pe aceeași temă