O maşină de poliţie cu radar a fost implicată într-un accident pe DE70, în timp ce urmărea un AUDI Q7

Evenimentul rutier a avut loc la ieşire de pe centura ocolitoare a municipiului Alexandria. Conform afirmaţiei unor participanţi în trafic, radarul civil ar fi pornit în urmărirea unui autoturism Audi Q7 care circula cu peste 160 de km/h. Însă, diferenţa de cai putere şi-a spus cuvântul.

Observând că este urmărit, şoferul autoturismului de lux nu a oprit. Din contră, a apăsat pedala de acceleraţie. Încercând să găsească o soluţie care să ducă la prinderea vitezomanului, poliţistul nu a mai respectat regulile circulaţie si a intrat în sensul giratoriu pe interzis, moment în care a lovit un alt autoturism.

Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman a declarat că “pe varianta ocolitoare, la ieşire din municipiul Alexandria, un poliţist din cadrul Serviciului de poliţie rutieră judeţean, în timp ce conducea un autoturism ce nu era inscripţionat, aflându-se în urmărirea unui autoturism înmatriculat în Germania a intrat în intersecţie, fără a respecta sensul de deplasare. În urma impactului cu un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Alexandria, nu s-au înregistrat victime omeneşti, ci doar pagube materiale”.

Surprinzător este faptul că, deşi era în misiune, încercând să prindă un conducător auto care rula cu o viteză destul de mare şi care reprezenta un pericol pentru viaţa celorlalţi participanţi în tafic, agentul de poliţie a fost sancţionat, urmând să plătească şi reparaţia autoturismului instituţiei. Din propriul buzunar!

Pe aceeași temă