Ministrul Carmen Dan Daniela, plângere penală împotriva lui Romică Părpălea

Ministrul de Interne, Carmen Dan Daniela, a depus la DIICOT o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea, pentru denunţ calomnios.

„Astăzi, am depus o plângere penală pentru denunț calomnios împotriva domnului Romică Părpălea, luând în considerare că sunt și alte aspecte de ordin penal. Mă refer la șantaj, obstrucționarea organelor judiciare, mă refer la un atac împotriva ordinii constituționale și un grup infracțional organizat.

Vorbim de situația reglementată de articolul 207 Cod de procedură penală, atunci când prin șantaj se urmărește de către denunțător obținerea unui interes nepatrimonial pentru sine sau pentru alții.

Amintiți-vă că, foarte recent, acest personaj, pe treptele DNA, a declarat că a făcut un denunț împotriva mea, precizând că aș fi exercitat într-o calitate deținută anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influență, abuz în serviciu și presupus luare de mită.

Această acțiune a intervenit după ce, în prealabil, în spațiul public și dumneavoastră ați punctat că ministrului Carmen Dan urmează să i se facă un dosar penal. Pentru mine lucrurile astea nu sunt întâmplătoare și vreau să știți că, în niciun moment, nu am intenționat să îl fac pe acest domn erou național. S-a cerut singur erou național.

Este dreptul meu ca cetățean și responsabilitatea mea ca ministru de Interne și membru CSAT să mă apăr de orice abuz împotriva mea. Este o declarație pe care acest domn a făcut-o pe treptele DNA, eu nu am fost citată la DNA, însă cred că fiecare trebuie să își asume responsabilitatea propriilor acțiuni.

Eu nu am făcut altceva decât să sesizez că astfel de abuzuri pot crea un precedent periculos (…) Domnul respectiv are și responsabilitate să probeze ceea ce afirmă”, a spus ministrul Carmen Dan Daniela, la ieșirea din sediul DIICOT.

Pe aceeași temă