Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vreme foarte rece și vânt puternic în Teleorman

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme foarte rece și vânt puternic în Teleorman. De miercuri, 28 noiembrie, de la ora 2:00 și până seara la ora 20:00, se vor semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă, depuneri de gheață.

În intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.

De asemenea, de miercuri seară de la ora 20:00 si până joi dimineață la ora 10:00, se vor semnala intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, vreme deosebit de rece în toată țara.

În intervalul menționat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Meteorologii precizează că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Pe aceeași temă