Locuință cuprinsă de foc, la Roșiorii de Vede

În această dimineață, la ora 05.36, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost alertați de faptul că o locuință de pe strada Cotelici, din oraș, a fost cuprinsă de flăcări.

Sosiți rapid la locul evenimentului cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, pompierii militari au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, la întreaga gospodărie, existând riscul distrugerii bunurilor aflate în imediata apropiere.

Focul a fost localizat rapid, în numai cinci minute, însă pentru stingerea focarelor militarii au acționat mai bine de două ore și jumătate, fiind salvate bunuri materiale apreciate la peste 120000 de lei. Pagubele, reprezentând acoperișul casei pe o suprafață de cca. 100 mp, acoperișul unei anexe locuite, pe o suprafață de aprox. 60 mp, anexele gospodărești pe o suprafață de 50 mp, tavanul din scândură al locuinței, pe o suprafață de aproape 30 mp, bunurile materiale aflate într-un hol, 4 camere de locuit, o bucătărie și o baie, au fost estimate la suma de 70000 de lei.

Intervenția a fost îngreunată din cauza cantității mari de materiale combustibile, a fumului dens rezultat din arderea acestora și a faptului că evenimentul a fost anunțat cu întârziere, focul fiind propagat la nivelul întregii gospodării.

Proprietarii locuinței, soț și soție, au observat destul de târziu incendiul, aceștia reușind să se evacueze la timp, motiv pentru care la această intervenție nu s-au înregistrat victime omenești.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina unui scurtcircuit electric.

Pe aceeași temă