La Spitalul Judeţean Alexandria, apa caldă şi căldura sunt… pe cartelă!

Programul de consum raţional pentru reducerea cheltuielilor, tehnica întâlnită în „Epoca de Aur” a regimului comunist, pare a fi implementat cu succes la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria.

Pentru a nu secătui bugetul, conducerea unităţii spitaliceşti a decis ca, în unele secţii, asta ca să nu spunem în toate, apa caldă şi căldura să fie „cartelate”, adică să fie furnizate numai între anumite ore. Mai pe româneşte, cine nu se grăbeşte la duş, poate rămâne cu spuma pe el.

Dacă mai punem la socoteală şi lipsa unor medicamente, foarte mulţi pacienţii find îndrumaţi să le achiziţioneze de la farmacia „de peste drum”, şi nu din motive de cârdăşie, ci pentru că este mai aproape, avem imaginea clară a unui spital european, pentru care s-au cheltuit zeci de milioane de euro.

Un al „punct tare” al prestigioasei unităţi sanitare îl reprezintă mobilierul. Este unul modern, cu scaune rupte, parcă identice cu cele întâlnite acum vreo 3 decenii pe la dispensarele comunale, cu frigider ruginit, de parcă „a locuit” secole sub fundul mării sau cu paturi ce trebuiau date de mult la fier vechi.

Singura alinare pentru un pacient, dacă o putem numi aşa, este că actul medical a suferit unele modificări. În bine. Parcă, doctorilor nu li se mai umflă pupilele atunci când bolnavul bagă mâna în buzunar pentru a-şi scoate batista şi nici asistentele nu mai au halate albe cu buzunare atât de mari încât aveai impresia că sunt saci de 6 duble!

sursa: informatiadesud.ro

Pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *