Incendiu la Mănăstirea Sfântul Pantelimon! Un barbat a ars de viu

Un bărbat de 59 de ani a ars de viu la Mănăstirea Sfântul Pantelimon. Focul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Azi-noapte, in jurul orei 00.30, pe numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, pompierii militari rosioreni au fost alertati de producerea unui incendiu izbucnit la un atelier de tamplarie din curtea manastirii Sf. Pantelimon, din localitatea Silistea Gumesti.

La fata locului s-au deplasat patru echipaje de la Detasamentul Rosiorii de Vede, cu 2 autospeciale de stingere, o autospeciala de descarcerare si o ambulanta SMURD, un echipaj de la Punctul de lucru Dobrotesti cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, o autocisterna cu apa de la Detasamentul de Pompieri Zimnicea si o autospeciala cu apa de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Silistea.

La sosirea fortelor de interventie focul se manifesta generalizat, la intreaga constructie, pe o suprafata de cca. 500 mp, fara pericol de extindere la alte imobile deoarece acestea erau amplasate la o distanta mai mare.

In interiorul atelierului au fost 3 persoane, doua dintre ele reusind sa iasa la timp, una fiind insa prinsa de incendiu, pierzandu-si viata. Victima este un barbat de aprox. 59 de ani, care lucra acolo.

Pompierii militari au reusit sa stinga in totalitate focul dupa aproape 7 ore de interventie, in limitele gasite. Au ars ori au fost distruse bunuri estimate la suma de 100000 de lei, reprezentand acoperisul atelierului, realizat din astereala din lemn invelita cu tigla ceramica, mai multe aparate si masini electrice de prelucrare a lemnului, 3 butelii de gaz, 2 autoturisme parcate in imediata apropiere, 8 t de lemne de foc si tablorile electrice trifazice.

Din primele cercetari efectuate la fata locului, a reiesit ca focul a izbucnit cel mai probabil de la un cablu electric defect care alimenta aparatele de prelucrare a lemnului.

Pe aceeași temă