Incendiu de amploare în localitatea Măldăeni

Pompierii militari roșioreni au fost solicitați în ziua de 21 octombrie a.c., la ora 16.26, să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la locuința lui Ion I., din localitatea Măldăeni, precum și la depozitul de furaje al acestuia.

La fața locului pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, fiind prezent și un echipaj de paramedici cu o ambulanță SMURD pentru a acorda primul ajutor în cazul în care erau înregistrate victime.

Au ars ori au fost distruse de flăcări acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 180 mp, tavanul din lemn al unei camere de locuit pe aproape 12 mp, un televizor, 4 ferestre și 2 uși din termopan, cca. 500 de baloți de ovăz, 2 t de grâu, 8 t de lemne de foc și 1,5 t de tulpini de porumb.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 100 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând restul casei de locuit, anexele și mai multe materiale de uz gospodăresc la suma de 200000 de lei.

Incendiul a fost stins după aproximativ trei ore de intervenție, misiunea fiind îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile și de fumul dens degajat prin arderea acestora.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor unei persoane de gen feminin, Voica I, de 67 de ani, care acuza dureri de cap, aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal Roșiorii de Vede pentru investigații medicale amănunțite și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că focul a izbucnit de la o țigară nestinsă, aruncată la întâmplare în apropierea baloților de ovăz care erau depozitați lângă casa de locuit.

Pe aceeași temă