Incendiu cu două victime la Zâmbreasca

Azi-noapte, la ora 21.19, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari au fost alertați de manifestarea unui incendiu la locuința lui Stancu C., din localitatea Zâmbreasca.

La sosirea primelor echipaje de intervenție, din cadrul Punctului de lucru Dobrotești, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, focul era generalizat la acoperișul unei anexe, realizat din lemn și învelit cu tablă, pe o suprafață de cca. 40 mp, precum și în trei camere ale acesteia, unde erau depozitate cca. 7 t de lemne, un aragaz, o mașină de spălat și mai multe elemente de mobilier, existând riscul extinderii flăcărilor la casa de locuit din imediata apropiere.

De asemenea, la fața locului au fost găsite și două persoane rănite, o femeie de 61 de ani și un bărbat de 80 de ani, ambele prezentând arsuri de gradul I la nivelul membrelor și feței. Cele două victime au primit primul ajutor după care au fost transportate la spital cu ajutorul ambulanței SMURD pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru localizarea și lichidarea focului, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, cu o autospecială de stingere, militarii reușind să stingă incendiul după aproximativ două ore de luptă cu flăcările.

Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile, a fumului dens și a riscului de producere a unei explozii la buteliile ce se aflau în interiorul anexei.

Valoarea bunurilor salvate de pompieri, reprezentând casa de locuit și mai multe materiale de uz gospodăresc, a fost apreciată la suma de 50000 de lei, iar cea a pagubelor la aproape 20000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit la instalația electrică din anexă.

Accident la Furculești

 

În cursul zilei de ieri, 31 ianuarie a.c., la ora 11.58, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a anunțat producerea unui accident rutier cu victime, pe raza localității Furculești.

La fața locului s-au deplasat rapid mai multe echipaje de intervenție, de la Detașamentul de Pompieri Alexandria cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere, de la S.A.J. Teleorman cu o ambulanță și un echipaj de la poliție.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme, în care se aflau mai multi pasageri, au rezultat două victime, un bărbat de 58 de ani, care a fost preluat de către paramedicii SMURD și transportat la Spitalul Județean din Alexandria și o tânără, de 26 de ani, care a primit primul ajutor din partea echipajului S.A.J. fiind apoi transportată la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și singere a incendiilor până la finalizarea cercetărilor efectuate de către polițiști, ajutând apoi la sablarea carosabilului de resturile provenite de la cele două autoturisme, astfel încât traficul să se desfșoare în condiții normale.

Anexă cuprinsă de foc la Țigănești

 În ziua de 30 ianuarie, la ora 14.15, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost alertați de izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Alexandru B., din localitatea Țigănești, apelantul precizând că focul amenință să se extindă la casa de locuit din apropiere.

Sosiți la locul evenimentului cu o autospecială de stingere, pompierii au constatat faptul că focul se manifesta la o magazie, realizată din bolțari și acoperită cu astereală din lemn și țiglă, pe o suprafață de cca. 15 mp, precum și în interiorul acesteia la cca. 500 kg de lemne de foc și 1 t de paie și coceni, existând posibilitatea extinderii incendiului la locuința din vecinătate.

Incendiul a fost localizat și lichidat în stadiul în care a fost găsit, după aproximativ 20 de minute, militarii reușind să salveze bunuri materiale de peste 50000 de lei, în timp ce pagubele au fost limitate la suma de aproximativ 3000 de lei.

Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina unui foc lăsat nesupravegheat de proprietar, vântul favorizând propagarea rapidă a acestuia la bunurile din apropiere.

La acest eveniment, nu s-au înregistrat victime.

Pe aceeași temă