Floarea Alesu, șefa Protecției Copilului Teleorman,a fost reținută pentru 24 de ore pentru că a primit șpagă o bijuterie de aur.

DNA a dispus reținerea pentru 24 de ore a șefei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu. Directoarea, aflată sub control judiciar într-un alt dosar deschis de DNA în care este cercetată pentru abuz în serviciu, este acum acuzată de săvârșirea altor infracțiuni de trafic de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatei. Concret, directoarea Floarea Alesu este acuzată că a primit suma de 10.000 de lei și un lănțișor de aur, în schimbul promisiunii că își va folosi influența pentru a ajuta la angajarea unei persoane care a susținut concurs pentru un post de inspector în instituție. Denunțul a fost făcut chiar de mama celei căreia directoarea îi promisese angajarea în instituție. Procurorii DNA o mai acuză pe directoare că a primit suma de 500 de lei de la o altă persoană, în schimbul promisiunii că va interveni pentru obținerea unei pensii de handicap.

”Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:în perioada februarie – martie 2014, inculpata Alesu Floarea a primit de o persoană denunțătoare suma de 10.000 lei şi o bijuterie din aur (lănţişor din aur cu pandantiv, în valoarea de 757,97 lei), promiţând în schimb să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi să intervină pe lângă membrii comisiilor desemnate pentru examinarea candidaţilor înscrişi la concursurile pentru ocuparea unui post de inspector (la proba scrisă, respectiv interviu), organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în lunile mai şi iulie 2014, astfel încât fiica denunțătoarei să fie admisă în vederea ocupării postului scos la concurs.
În cursul anului 2013, inculpata Alesu Floarea a primit, în mod indirect, de la o altă persoană, suma de 500 lei, promiţând în schimb să-şi folosească influenţa derivând din funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman şi să intervină pe lângă funcţionarii competenţi aflaţi în subordinea sa, astfel încât dosarul depus de persoana respectivă pentru obținerea unei pensii de handicap, să fie soluționat favorabil”, se arată în comunicatul DNA.

Directoarei i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală , urmând a fi prezentată, la data de 27 august 2014, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Amintim că Alesu Floarea mai este cercetată într-un dosar separat, pentru presupuse fapte conexe infracţiunilor de corupţie”, se mai arată în comunicatul DNA emis astăzi.

Pe aceeași temă