EXPLOZIV! Şeful Poliţiei locale, Iulian Ulmeanu, component al lotului „fraudă la Referendum”

Iulian Ulmeanu, şeful Poliţiei locale din municipiul Alexandria, şi Bălănescu George Tiberiu, agent de ”intervenţie rapidă” la instituţia amintită, au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că, la Referendum, au introdus în urna mobilă mai multe buletine de vot.

Conform rechizitoriului întocmit de către DNA, „a rezultat că o mare parte a semnăturilor executate pe listele electorale au fost falsificate. În foarte multe cazuri, rapoartele de constatare efectuate de Institutul Naţional de Criminalistică au stabilit caracterul fals al semnăturilor respective, iar în alte speţe concluzia a fost că „semnătura titularului” era diferită faţă de cea „originală”. scrie informatiadesud.ro

floraria-gardenflowers-alexandriaÎn urma verificărilor, s-a ajuns la concluzia că până la momentul numărătorii finale a voturilor în urna mobilă au fost introduse 30 de buletine de vot în plus faţă de cele votate efectiv de alegători.

„Din declaraţiile date, rezultă că niciunul dintre învinuiţi nu cunoaşte nimic despre falsificarea voturilor şi nici despre introducerea în urna mobilă a unui număr de 30 de buletine. Rechizitoriul reţine că inculpaţii Bălănescu George Tiberiu şi Ionescu Ion s-au deplasat împreună cu urna mobilă la una din secţiile Spitalului Judeţean Alexandria. Bălănescu George Tiberiu a transportat efectiv urna mobilă din salon în salon, iar Ionescu Ion s-a ocupat de prezentarea listelor electorale suplimentare.

Cei doi au plecat cu urna mobilă în jurul orei 15.00, ulterior fiind apelaţi telefonic de preşedintele secţiei de votare, Ulmeanu Iulian, care le-a cerut să revină la sediu şi să preia încă un tabel cu persoane care doresc să voteze prin procedura urnei mobile. Aceştia s-au reîntors şi au revenit în secţie în jurul orei 22.30. Din delaraţiile membrilor secţiei de votare rezultă că la deschiderea urnei mobile, după ora 23.00, a existat concordanţă între numărul de semnături din lista suplimentară (urna mobilă) şi numărul de buletine de vot”, se arată în motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dacă în cazul şefului poliţiei locale din Alexandria, Iulian Ulmeanu, magistraţii de la Curtea Supremă au decis că este nevinovat, în ceea ce-l priveşte pe Bălănescu Tiberiu, judecătorii au hotărât să-l condamne la 2 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale. Deocamdată, Bălănescu Tiberiu nu va face nicio zi de puşcărie. Instanţa a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere, pentru un termen de încercare de 5 ani.

La numai câteva zile de la pronunţare, Bălănescu Tiberiu George a făcut apel la hotărârea ICCJ, alături de alţi 28 de inculpaţi din dosarul „fraudă la Referendum”, printre care şi Liviu Nicolae Dragnea.
Chiar dacă în primă instanţă Iulian Ulmeanu a scăpat basma curată, comandantul poliţiei locale nu poate dormi liniştit. Asta din pricina faptului că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie au contestat decizia instanţei de fond.

Pe aceeași temă