EXPLOZIV | Primarul COMUNEI BOTOROAGA a impiedicat accesul in scoli si gradinite a echipelor mixte care verifica stadiul unitatilor de invatamant

Am crezut că aleşii unei comunităţi sunt cei care fac eforturi pentru a apăra interesele cetăţenilor care i-au votat, dar un caz recent înregistrat demonstrează contrariul. scrie Carmen Daniela Dan, pe contul de socializare

Primarul comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, a dat dovadă de comportament inadecvat faţă de alte autorităţi şi a pus interesul personal mai presus de cel al oamenilor pe care îi reprezintă.

În urmă cu două zile o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai istituţiei pe care o conduc, DSP Teleorman şi IŞJ Teleorman, a plecat în teren, aşa cum se procedează în fiecare zi de la începutul acestei săptămâni, pentru a verifica dacă unităţile de învăţământ sunt pregătite să înceapă noul an şcolar.

Este o procedură de durată şi destul de complexă, care se derulează în cele 97 de localităţi ale judeţului şi în cele 375 de unităţi de învăţământ ce se regăsesc pe raza noastră teritorial administrativă. De fiecare dată funcţionarii publici din instituţiile menţionate pleacă pe teren dimineată devreme şi deseori se întorc la instituţie seara târziu.

Miercuri, după ce echipa mixtă a verificat toate unităţile de învăţământ din şase localităţi, colegii mei au ajuns şi în comuna Botoroaga unde s-au lovit de refuzul primarului de a coopera, de a participa, sau de a delega un reprezentant, la activitatea de verificare, deoarece, după spusele dânsului, se afla la acea oră într-o şedinţă de partid, o activitate care probabil i se pare cu mult mai importantă decât siguranţa copiilor în şcoli.

Edilul a adus reproşuri şi a vorbit pe un ton necorespunzător şi atunci când a văzut că sunt persoane care încă lucrează la ora 18, 30, considerată de acesta o oră târzie chiar şi pentru o vizită ce fusese anunţată.

Cu toate că primarul a fost informat că nu trebuie să participe personal la activitatea de control, ci poate să delege un reprezentant, acesta a respins categoric chiar şi această idee folosindu-se din nou de un comportament necorespunzător din punct de vedere uman şi profesional.

Constat cu regret că încă parcurgem vremuri în care uităm de ce am fost aleşi sau numiţi.

Siguranţa copiilor care vor veni la şcoală pe 14 septembrie nu este stabilită nici în şedinţe de partid , nici în alt cadru politic. Programul de muncă al celui care reprezintă comunitatea nu începe la 8,00 şi nici nu se termină termină la 16,00, ci este permanent.

Câtă vreme nu înţelegem că oamenii pe care îi reprezentăm sunt cei pentru care trebuie să facem eforturi pentru a-i apăra, cât timp ne limităm la ocupa o funcţie administrativă într-un anumit interval orar, nu vom reuşi să rezolvăm problemele sociale şi nici să fim exemplu pozitiv pentru cei din jur.

Deşi colegii mei au consemnat refuzul primarului de a lucra în echipă, mă voi asigura că unităţile de învăţământ din comuna Botoroaga sunt pregătite să îi primească pe copii în bănci în prima zi de şcoală.

Pe aceeași temă