Erdogan s-a sucit. Turcia ii ofera o SURPRIZA extrem de neplacuta lui Putin

Turcia nu va recunoaste anexarea Crimeii de catre Rusia, in pofida actualei apropieri dintre Moscova si Ankara, l-a asigurat intr-o convorbire telefonica presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pe omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, relateaza duminica agentia EFE, citand o nota publicata de presedintia de la Kiev.

‘Erdogan i-a confirmat lui Porosenko pozitia neschimbata a Turciei de sustinere a integritatii teritoriale a Ucrainei in cadrul frontierelor recunoscute international’, se arata in textul difuzat, informeaza Agerpres.

Tot conform presedintiei de la Kiev, Erdogan a subliniat in respectiva discutie ca ‘Turcia nu va recunoaste ocupatia Crimeii’ si ‘va continua sa sprijine prin toate mijloacele tatarii din Crimeea’.

De altfel, dupa anexarea Crimeii de catre Rusia, presedintele Erdogan a criticat de mai multe ori persecutiile la care este supusa minoritatea tatara din aceasta peninsula.

La randul sau, presedintele Porosenko l-a asigurat pe Erdogan in aceasta convorbire telefonica de sprijinul Ucrainei pentru autoritatile legitime de la Ankara, in contextul tentativei de lovitura de stat de luna trecuta.

Potrivit presei ucrainene, la Kiev exista o teama ca recenta normalizare a relatiilor dintre Ankara si Moscova ar putea conduce la schimbarea politicii Turciei fata de Ucraina.

Pe aceeași temă